Igen, mi is magyarok vagyunk

2013. augusztus 21. 12:41

Számomra mégiscsak Orbán Viktor székesfehérvári alakítása és az egész groteszk történet koronázta meg és tette emlékezetessé az idei államalapítás ünnepét.

2013. augusztus 21. 12:41
autognomia
Hacsaknem

Az Orbán Viktor és idős szimpatizánsa közötti párbeszédben elhangzott, a nép hangját megtestesítő hebegés a megnyugtató válasz minden kérdésünkre, minden problémánkra. Hogy mi is magyarok vagyunk. Amit csak az emelhet négyzetre, hogy lehetőleg egy hétig nem mosunk kezet, miután Orbán Viktor közelébe kerülhettünk, és ő megszorította mellső végtagunkat.

Azt hiszem ebben a párbeszédben és gesztusban benne van mindaz, amit az elmúlt évek démoni, állandó ellenséget kereső és megtaláló, szabadságharcos, kirekesztő, megosztó politizálása eredményezett ebben az országban. Mindaz, aminek sem az alázathoz, sem a szelídséghez, sem az irgalmassához nincs köze. Semmihez, amiről az Orbán által kisajátított Szent István-i eszmeiség szól.

Ellenben benne van az, ahogyan a szüntelen riogatással, a gyűlölt másik oldal kitartó gyalázásával egyre magasabbra tornászott népi ingerküszöb a magyarok és nagyon magyarok, az igaz magyarok és az idegenszívű nem magyarok csoportjainak tudatos kettészakítási kísérleteit normalitásként, evidenciaként értelmezi. És amikor szeretett vezére vérbeli celebként augusztus 20. magasságában leereszkedik közé, magyarságát pajzsként maga előtt tartva, zavart bizonyítási kényszer által vezérelve igyekszik a tudtára adni, hogy ő a jó oldalon áll.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2013. augusztus 21. 16:48
Ezek a gyűlölettől terhelt valóságtól elrugaszkodott víziók... Ezek ne lennének ezeknek a minden bizonnyal egyébként kedves toleráns fóbiáktól mentes emberek fejében.
hátakkor
2013. augusztus 21. 16:11
"Azt hiszem ebben a párbeszédben és gesztusban benne van mindaz, amit az elmúlt évek démoni, állandó ellenséget kereső és megtaláló, szabadságharcos, kirekesztő, megosztó politizálása eredményezett ebben az országban. Mindaz, aminek sem az alázathoz, sem a szelídséghez, sem az irgalmassához nincs köze. Semmihez, amiről az Orbán által kisajátított Szent István-i eszmeiség szól. Ellenben benne van az, ahogyan a szüntelen riogatással, a gyűlölt másik oldal kitartó gyalázásával egyre magasabbra tornászott népi ingerküszöb a magyarok és nagyon magyarok, az igaz magyarok és az idegenszívű nem magyarok csoportjainak tudatos kettészakítási kísérleteit normalitásként, evidenciaként értelmezi. " ezt a szüntelen riogatást kb. 1000 örökös aláíró végzi csak, aki ebből az írogatásból kíván megélni.
Oscar Rionavelli
2013. augusztus 21. 15:40
Magyarnak lenni többféleképpen lehet. Van olyan meghatározás is, ami szerint a cikk szerzője magyar. Biztosan van magyar útlevele (már a másik, a számára fontosabb mellett), és van magyar személyi igazolványa. Beszél és ír magyarul, talán még Magyarországon is él. Kizárólag érezni nem tud magyarul, mert szerinte az identitás csak egy fiktív tartalom. Ez egy érdekes megközelítés, de Váncsa István helyesen fogalmazta meg, ők mit is gondolnak a magyarságukról. Akkor viszont nem értem, miért problémáznak azon, ha mi is pont azt gondoljuk a magyarságukról. Már egyetérteni sem szabad?
kjkj945
2013. augusztus 21. 15:24
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=349&forum=53 Mit jelent magyarnak lenni? Magyarnak lenni Tudod mit jelent? Magyarnak lenni, Nagy szent akarat, Mely itt reszket A Kárpátok alatt. Ha küszködőn, Ha szenvedőn, ha sírva: Viselni sorsunk, Ahogy meg van írva. (Sajó Sándor: Magyarnak lenni) http://alfahir.hu/node/17351 Lelkünkbe szíva magyar földünk lelkét, Vérünkbe oltva örök honszerelmét, Féltőn borulni minden magyar rögre, S hozzátapadni örökkön - örökre!...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!