Magánterület, tilos a ná...

2013. augusztus 12. 12:26

A szélsőjobb elleni küzdelem különböző irányokból, sokféle eszközzel folytatható, hiszen a szélsőjobboldal is sokféle formában van jelen a társadalomban.

2013. augusztus 12. 12:26
Juhász Attila
Magyar Narancs

„Bár helyes a Kuruc.info közösségi oldalról való törlése, önmagában ez csak elszigetelt lépés. A szélsőjobb elleni küzdelem különböző irányokból, sokféle eszközzel folytatható, hiszen a szélsőjobboldal is sokféle formában van jelen a társadalomban. Sokadszor írjuk le: nem létezik általános recept, biztos megoldás a szélsőséges eszmékkel szemben. Van, amikor vitatkozni kell a szélsőjobboldallal, van, hogy a szélsőségesek rendelkezésére álló nyilvános felület szűkítése célszerű; időnként még a tiltás is hatékony lehet. Megítélésünk szerint például a Jobbik betiltása nem volna elfogadható, sőt, kifejezetten kontraproduktívnak tartanánk, csakúgy, mint a Jobbik egyes vezető politikusainak kitiltását bizonyos rendezvényekről. Ugyanakkor a Magyar Gárda immáron nemzetközi szinten is jogerős feloszlatását mind jogilag, mind politikailag helyeselhetőnek látjuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Besewayo
2013. augusztus 12. 20:11
" BETILTANI" ... baromság. Már a szó is a kádári időket idézi. mIndenki azt mond, amit akar, arról ír, amiről akar. Lásd U.S.A.
Thomas Müller
2013. augusztus 12. 17:19
Csak az a kérdés, hogy miért kell küzdeni a szélsőjobb ellen Magyarországon. A tanácsköztársaság óta tudjuk, hogy kik ellen kell, és az pont nem a szélsőjobb. Amikor hatalmon volt, a szélsőjobb kormányzása inkább pozitív volt (lásd pl. Orgovány, Budapest ostroma).
atila68
2013. augusztus 12. 16:40
A szélsőbal elleni küzdelem különböző irányokból, sokféle eszközzel folytatható, hiszen a szélsőbal is sokféle formában van jelen a társadalomban, ahogy a liberalizmus, és más szélsőségek is.
tóth mária
2013. augusztus 12. 16:21
Ezt a jól táplált napközist ki nem állom! Osztja az észt rendesen az ATV-n!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!