Lopakszik barna köd

2013. augusztus 27. 16:13

Lassan fogynak az okos emberek ott a sajtóban, s ha nem mennek maguktól, félek, Orbánék kutyái kiszorítják mindet e földről.

2013. augusztus 27. 16:13
Kácsor Zsolt
NOL

„Viszem a barátomnak a múlt heti ÉS-t, én ugyanis már elolvastam, így ő következik. Mostanában ugyanis, hogyan is mondjam finoman, likviditási gondjai vannak. S mivel nekem egyelőre nincsenek, megegyeztünk, hogy ha megveszem és elolvasom a lapot, akkor átadom neki, neki ez jár, ő már 1979 óta olvassa az ÉS-t, harmincnégy éve minden egyes számot, neki tehát ez a lap: jár. Ha nem is postai úton, de jár. Viszem hát neki az új számot a város egyik legolcsóbb kocsmájába, ahol csak százhetven forint egy korsó házisör, ezért járunk oda, s mondja nekem a barátom az újságra mutatva, hogy »látod, Károlyi Csabának volt igaza, időben lelépett Debrecenből Budapestre, milyen okos fiú volt, a gimnáziumban három osztállyal járt fölöttem«.


Ó, Budapest...! Varázslatos szó. Szeretem a lejtését, ahogyan a hegymagas, budai »B« felől az alacsony »p« felé halad, s Nyugat hegyei felől Kelet síkjára lejt a szó. Budapest! Oda ment föl, aki lelépett innen. De hallom, lassan fogynak az okos emberek ott a sajtóban, s ha nem mennek maguktól, félek, Orbánék kutyái kiszorítják mindet e földről.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krksziget99
2014. március 02. 10:35
Zsolti téged kéne már kiszorítani az árnyékvilágból annyi hülyeséget irkálsz!
geraz51
2013. november 18. 19:11
És?Na és!
atila68
2013. november 01. 01:26
Ezt vajon hány 170 Forintos házisör után sikerült összehozni?
tango47
2013. szeptember 02. 19:47
Ilyenkor látszik, hogy nagy hiba volt bezárni az OPNI-t!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!