A Quimby titka az egység

2013. augusztus 06. 11:34

Számomra a Quimby azt jelenti, hogy bármikor hozzájuk tudom igazítani a lélegzetvételemet. Interjú.

2013. augusztus 06. 11:34
Miklya Anna
Könyves blog

„A Quimby miért ilyen fontos számodra?

Öt éve futok rendszeresen, és nagyjából félévente összeállítok magamnak egy-egy új »futós listát«, ami kb. mindig 20 olyan számból áll, amit szívesen hallgatok edzés közben. A Quimby volt az egyetlen olyan magyar zenekar, aminek néhány száma éveken át kitörölhetetlenül szerepelt a listámon. Nem ismertem a teljes munkásságukat, nem voltam fanatikus, de mégis: számomra a Quimby azt jelenti, hogy bármikor hozzájuk tudom igazítani a lélegzetvételemet. Egy-egy Quimby számot hiába hallgattam meg 180-szor, akkor sem untam meg, kb fizikailag voltam képtelen kitörölni őket a tracklistről. Ezért éreztem úgy, hogy ezt a könyvet muszáj megcsinálnom. Végül nagyon sokat kaptam tőle érzelmileg, de meg is szenvedtem vele. Írás közben maximálisan bevonódok a szövegbe, a történetbe. (...)

Rengeteg kiváló magyar zenekar van, de amióta a Kispál megszűnt, azóta a Quimby lett a nemzet zenekara. Szerinted mi a Quimby titka? Miért szeretjük, szerethetjük őket ennyire?

Az egyik oka a fantasztikus dalszövegek és a sokrétű, kidolgozott zene együttese. A Quimby titka az egység: az, hogy a tagjai külön-külön mind nagyon tehetségesek, de csak együtt tudnak igazán nagyot alkotni. Nem véletlen szerintem, hogy a szóló projektjeik nem olyan sikeresek, mint az anyazenekar. A tagok nem csak zeneileg, hanem emberileg is kiegészítik egymást, mint valami emberi puzzle. Ők hatan olyanok, mintha egy nagyon durva, de sikeres tehetségfejlesztő tréning lennének egymásnak: lemezről-lemezre, dalról-dalra húzzák egymást, miközben nem szűnik meg az alkotás és a zene iránti alázatuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rák úr
2016. december 04. 18:37
Ami széles kör számára élvezhető, az eleve nem minőségi. A Quimby azt hiszi magáról, hogy kurvára alternatív, minőségi rétegzene, közben meg az összes kis csíra őket hallgatja. A minőség valahol itt kezdődik: http://www.youtube.com/watch?v=Ye1vMsOmsnM
koronaszepe
2013. augusztus 26. 12:21
"Nem tudom miért, de ebben az országban, bárki számára élvezhető és egyben zeneileg is igényes zene alig létezik." Bárki számára élvezhető zene nem létezik. Ízlés és (zenei)műveltség, kifinomultság dolga. A minőség, hangszerelelés tekintetébben pedig nem hiszem, hogy szó érhetné a Kiss Tibiék háza elejét. A " nem egy kutyaütő" és az "alternatív szar " között néminemű ellentmindás feszül.
atila68
2013. augusztus 08. 12:39
Riszpekt!
MacElek
2013. augusztus 07. 10:43
Egyszerűen intellektuel zene, és jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!