Fesztivál minden határon innen

2013. augusztus 27. 14:51

A Tranzit egyértelmű erőssége, hogy teret ad a társadalmi párbeszédnek.

2013. augusztus 27. 14:51
Nuszbaum Tibor
Fent és Lent

„»Kívánunk nektek sok szabadságot, mi rendben vagyunk.« – kiáltotta a mikrofonba némi éllel a quimby-s Kiss Tibi a Tranzit Fesztivál közönségének. Ebben a mondatban tökéletesen összefoglalódott mindaz, ami hiányérzetem volt a három napos kőszegi tartózkodásom alatt. Fesztivál a határon mondja a szlogen, és tény, hogy semmilyen szempontból nem lépett át semmilyen határt az esemény. Szívesen írnám azt, hogy fiatalos polgári hangulatban lebegett a feszt, de viszonyítás kérdése, hogy kinek mi a polgári. A magam részéről sokkal inkább fogalmaznék úgy, hogy ifjúfideszesek által elképzelt polgárias hangulat határozta meg Kőszeget néhány napig. (...)

A Tranzit egyértelmű erőssége, hogy teret ad a társadalmi párbeszédnek. Talán sehol az országban nincs esély arra, hogy valós viták legyenek pártok erős emberei között. Nyilván lenne lehetősége erre a közszolgálati tévének, ha nem aljasodtak volna le egy kitartott ribanc szintjére, a Tranzit igyekszik betölteni az űrt a maga részéről. Mégpedig jól. Kiváló politikusi konstellációk, minőségi moderáció, jó témafelvetések. Kifejezetten üdítő volt például a Rogán-Schiffer összecsapás, ahol nagyjából kiderült, hogy melyikük rendelkezik államférfiúi tulajdonságokkal és ki egy szoláriumozott karrierista. A kontraszt annyira éles volt, hogy a végén Schiffer kapta a vastapsot, mikor rázúdította a számonkérő érveket Rogánra, aki csak annyit tudott kinyögni, hogy rezsicsökkentés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
leech
2013. szeptember 01. 11:55
"Fesztivál minden határon innen" Ez a baj , JOBB lenne ha határon túl lenne Rogán is,Schiffer is,meg Nuszbaum is !
kérdés
2013. augusztus 30. 10:00
Én már találkoztam olyan emberrel, aki nem hallott még Schifferről. Olyannal még nem, aki a Jobbikról ne hallott volna. Hamár társadalmi-párbeszédelni tanul a fideszes ifjúság, akkor hol volt a Jobbik?
1234
2013. augusztus 29. 22:08
Szerintem Schiffer ugyan számonkér, mint mindenki Magyarországon, de semmilyen valós alternatívát nem kínál a szokásos semmitmondó általános paneleken kívül (tudásgazdaság, minden zöld, mindenki legyen becsületes, mindenkinek adjunk diplomát, mindenkit tartsuk el ingyen, felesleges dolgozni, stb.). Igen nagyon lent van Magyarország, jó, hogy egy értelmes Schiffer kritizál, de nem kínál semmi reálisan jobbat, mint a Fidesz. Ami pedig nagy veszély velük kapcsolatban, hogy a gyenge kis LMP-t bedarálná a legapróbb oligarcholobbi is kormánypozícióban. Amúgy a fesztivál bizony egy belterjes fideszparti volt, látszott, hogy van pénz bőven.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!