Ingyenvíz

2013. augusztus 07. 09:58

Ez nem más, mint a fasizmus eredeti formája, kedves ózdi képviselők!

2013. augusztus 07. 09:58
Vatai Szabolcs
A Liberálisok blogja

Megteheti-e egy önkormányzat, hogy a térítésmentesen igénybe vehető víz hozzáférését korlátozza? Természetesen igen, de ha ezt nem rászorultsági alapon teszi, az magyarázatért kiált. A rászorultsági elvet persze nem csak úgy lehet érvényesíteni, hogy az önkormányzat dotálja a vízdíjat bizonyos jövedelmi szint alatt. Ha például a közösség területének egyes részein nem elérhető a vezetékes víz, úgy az önkormányzat választhatja a területi rászorultság elvét: lajtoskocsikat küldhet ezekre a területekre, vagy közkutakat is üzembe helyezhet.

Nem tudom, mennyi igaz abból, hogy Ózdon tendenciózusan a víz nélküli cigánytelepeken zárták el, illetve látták el szűkítővel a közkutakat, azt viszont az önkormányzatnál is elismerik: nem rászorultsági alapon korlátoztak. Egyszerűen sokallták a közkutakon elfolyó víz mennyiségét és ott vették elejét a fogyasztásnak, ahol a legtöbb fogyott eddig. A legtöbb pedig ott fogyott, ahol eleve nincs vezetékes víz (hiszen ott mindenhez a közkútról kellett vizet hozni). Nincs tehát másról szó, minthogy a térítésmentes vízhez való hozzáférést épp a rászorulók esetében korlátozták! Jóhiszemű vagyok, és nem feltételezek rasszizmust a döntés mögött. Azonban pont az elesetteken, rászorulókon spórolni, tőlük elvenni azt, amit másnak ingyen odaadunk, nos, ez nem más, mint a fasizmus eredeti formája, kedves ózdi képviselők! Tessék ízlelgetni, aztán szépen újragondolni a dolgot!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kvasztics Fedor
2013. augusztus 07. 23:15
Tovább folyik a kisebbség elvtelen támogatása. Nekik minden jár, nekik mindent szabad. A megélhetési bűnözés rendben, de ha valaki a megélhetése érdekében megvédi a tulajdonát, az elitélendő. Egy szó nem esik arról, milyen kötelezettségeket kéne számonkérni rajtuk.
MacElek
2013. augusztus 07. 20:26
Ez nem más, mint a hülyeség eredeti formája. A cikkíró valamelyik patakból hordja a vizet, hogy nem fizet vízszámlát? Hol van ingyen a víz, jóember? Mert ami a csapból folyik, azért valaki mindig fizet. Hát persze nem a cigányok, hanem az önkormányzat. Amazok meg csak pazarolják, mert nekik ingyen van és nem kerül semmibe. Illetve most már nem. Nagyon helyesen! Mert az adófizetők pénze nem pazarlásra való. A "rászorulóknak" meg elég napi két liter víz is az életbenmaradáshoz. A többit meg majd kifizetik, mint mindenki más. Ha meg nincs miből, mert nem dolgoznak, akkor úgyis ráérnek ücsörögni a kút mellett, míg kifolyik nekik az a pár hektó, amit elhasználnak. A franc tudja mire. Mert a mosakodás sem az erősségük. Semmi sincs ingyen, és ingyenvíz sincs.Csak az élősködőknek. Valakinek azt a vizet ki kell fizetnie. De az lehet a kedves cikkíró is. Szépen besétál Ózdra a polgármesteri hivatalba, letesz az asztalra 13 millát, oszt a "rászorulók" továbbra is dőzsölhetnek a kontójára. Azt nincs "fasizmus".
közpénzes
2013. augusztus 07. 16:15
hasollőság=hasonlóság jav.
Berecskereki
2013. augusztus 07. 14:32
Az önkormányzat 2013, júniusi ülésén döntött. Itt olvasható az előterjesztés: http://www.ozd.hu/content/cont_51c15c83514216.66390597/9_napirend_Kozkifolyokkal_kapcs_dontes.pdf Miért most jutott el egyeseknek a tudatáig?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!