A Népszabadság szétkúrása folytatódik

2013. szeptember 17. 09:49

Egy olyan lapról van szó, ahová 21 éven keresztül minden áldott nap, a szabadságom idején is, minimum heti két publicisztikát írtam.

2013. szeptember 17. 09:49
Aczél Endre
Facebook

Csak azért, mert fáj. Egy olyan lapról van szó, ahová 21 éven keresztül minden áldott nap, a szabadságom idején is, minimum heti két publicisztikát írtam. A Népszabadság szétkúrása Tóth Levente mb. főszerk. készséges közreműködésével megállíthatatlanul folytatódik. Immár nincsenek főszerk.-helyettesek, egyik eltávozott, a másik lefokozódott. Megspóroltak évi pár milliót. Fogalmam sincs, ki csinálja a lapot. Hajdanán ez úgy volt, hogy – más példa is van – Tamás Ervin főszerk.h. mellett ott ült Friss Robi lapszerkesztő, és csinálták a lapot.

Ma minden lapszámot egy Tóth csinál (nem Ákos)? Vagy hogy? Ki a jóisten dönt ilyen átszervezésekről? Egy Mihók nevű Ringier-egyén, akinek annyi köze van az újságíráshoz mint nekem a szeplőtelen fogantatáshoz? És az MSZP, amely egy Kránitz nevű úr révén társtulajdonos, mit tesz? Ministrál? Besegít abba, hogy Magyarország legnagyobb példányszámú napilapja a zúzdába kerüljön, avagy arra bankol (nem ok nélkül), hogy még mindig marad elég jó ember, aki teleírja a lapot, és legfeljebb szemöldökráncolással nyugtázza, hogy jé, már ez sincs, az sincs, és a végén majd Agatha Christie-vel mondja: »..and there were none«. Senki se maradt. (Vö. Tíz kicsi néger vagy indián, mindegy.)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ördöngös pepecselés
2014. június 23. 15:32
mi van? elfogyott a pénz? nem spájzoltak eleget az elvtársak a nehéz időkre? sajnálatos
kispufi
2014. április 28. 23:24
a nemzetközi helyzet egyre fokozódik, elvtársak. az élet nem habostorta. de egy kávét esetleg?
krksziget99
2014. március 02. 10:35
acsádi et. végre mehetsz a levesbe od való vagy!
geraz51
2013. december 05. 14:53
Frankón,te még büszke is vagy rá Acsádi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!