Csoportkép Balog Zoltánnal: a nemzeti tanévnyitó és az ellenállás

2013. szeptember 03. 11:27

Hoffmann Rózsa hetvenes évekbeli MSZMP-s tanévnyitó beszédeinek update-olt, ömlengős turbóváltozatát adta elő.

2013. szeptember 03. 11:27
autognomia
Hacsaknem

Akinek iskoláskorú gyermeke van, esetleg »megbecsült« pedagógusként van szerencséje megélni az oktatáspolitika friss-ropogós, megújulást és jobbulást hozó változásait, és azoknak azonnali hatásait, első kézből származó tapasztalatai alapján könnyen el tudja dönteni, hogy az elhangzott szuperlatívuszok milyen mértékben tükrözik az oktatási rendszer jelenlegi, valós helyzetét. Hogy egyszerű megrendelőnek érzi magát a nevelési folyamatban, vagy partnerséget ápol az iskolával és beleszólása is van abba, hogy mi lesz a rábízott alapanyagból, esetleg úgy érzi, ideológiai felsőbbrendűségben szenvedő, küldetéstudattal megáldott politikusok szórakoznak legféltettebb kincsével.

E lehetőségek mögötti bizonyosságok tudatában, de anélkül is öröm volt hallani, ahogyan Hoffmann Rózsa hetvenes évekbeli MSZMP-s tanévnyitó beszédeinek update-olt, ömlengős turbóváltozatát előadta a - szerinte 1018-adik (?!) – (nemzeti) magyar tanévnyitón. Szögezzük le: az egri bazilikában vázolt, terjedelmes oktatási helyzetjelentésével ellentétben, ezúttal dicséretére legyen mondva, visszafogta magát. Nem úgy Balog páter, aki a pártközponti utasításoktól átszellemülve, az 50-es évek szóhasználatát kapta elő a mellényzsebből, és a szabotázsra gyanúsan rímelő megfogalmazásban szólította fel a pedagógusokat az alattomos, beszivárogni készülő gonosz erők elleni fellépésre.

Balog úr, álljunk meg egy szóra! Miféle ellenállás szivároghat be oda, ahol minden a legnagyobb rendben van? Ha jól értem amit mond, ez azt jelenti, hogy »beszivárogni«, órán politizálni csak a lojális, egészségesen jobboldali érzelmű pedagógusoknak szabad? Azt üzente netán, hogy a felnövekvő generációt abban a szellemiségben szükségszerű nevelni, amely szerint a bölcs vezetők bölcs döntéseit semmilyen körülmények között nem lehet megkérdőjelezni? Csak nem attól rettegnek önök, hogy ez a fránya, démoni ellenállás megmételyezi az ifjú NERtársakat már a bölcsődében, és ó, jaj, mi lesz, ha nem lesz mindből kötelességtudó békemenetelő?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2013. szeptember 04. 07:28
a cél természetesen a gumigerincű mandigeneráció kinevelése - a hazát egy borkóstolóért jeligére :DDD
Toportyán tiszteletes
2013. szeptember 03. 12:56
Rákosi pajtás megsimogatná a buksijukat ezeknek a narancsspermáknak.Mintha egyeztették volna a szövegeiket!Diktatúrák és diktatúrácskák nyelvezete azonos!
ördöngös pepecselés
2013. szeptember 03. 12:52
"Miféle ellenállás szivároghat be oda, ahol minden a legnagyobb rendben van?" tipikus balliberált idiótizmus hogy maga a szerző mint első számú ellenálló úgy állítja be a neki nem tetsző dolgokat hogy azok a tökéletességet testesítik meg csak azért hogy jelentéktelen marhaságait felnagyítsa eddig nem jött be, ezután sem fog
orion
2013. szeptember 03. 12:46
Az összes gyerekem az elmúlt húszegynehány évben volt kis-és nagyiskolás. Kibaszottul utáltam a szinte minden évben újratöltött namostaztándekurváramegreformáljukazoktatást-műsort. Az állami oktatás kereteit tilos folyamatosan agyament módon összevissza változtatni, a gyerek nem az (oktatás)politika játékszere! Mindössze meg kell tanulnia írni, olvasni, számolni-ehhez be kell járni az iskolába, el kell vinnie az eszközeit, meg kell tanulnia az anyagot(képességei szerint), ülnie kell a seggén és nem tanárt verni szakmányban. Ez nem az ötvenes(hetvenes, akármilyenes) évek, akármennyit is hivatkoznak erre mostanában. Ez egy átlagos, normális elvárás. Most majd egyensúlyba kerül a "csak jogaim vannak" némi kötelességgel is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!