Hülyíteni a népet: megfontolt, tervszerű adagokban

2013. szeptember 12. 10:30

Orbán megfontolt, tervszerű adagokban mászik a magyar nép bőre alá.

2013. szeptember 12. 10:30
autognomia
Hacsaknem

Meggyőződésem, hogy a stressz leküzdésére kiválóan alkalmas csülökpörkölttel és az eredményesen slankító csíkos inggel mérhető ízlésvilág, a nyájáért felelősséggel tartozó pásztor imidzs újfent sokakat lehengerelt. A Blikkből tájékozódó bulvár-Magyarország szája minden bizonnyal tátva maradt, és valószínűleg nem fogja engedni, hogy bebeszéljék neki, nincs értelme az erőfeszítéseinek. Nagy segítséget nyújthat ebben az, hogy Orbán most sem mulasztotta el a mindenki számára érthető, és közérthető, szinte kötelező népi bölcsességeket sorjázni. Sas nem kapkod legyek után. Amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten. A siker és a kudarc egyaránt arra való, hogy tanuljon belőle az ember. Aki fél, az ne menjen az erdőbe. Csata előtt sosem készülünk vereségre. Most őszintén: valaki meg tudná kérdőjelezni ezeket a hatalmas létigazságokat?

Lássuk be, Orbán Viktornak igen jól áll ez a fajta népi-paraszti-közülünk való celeb státus, és e tekintetben teljesen közömbös, hogy egyébként meglehetős nehézségeket okoz tekintélyes hasát hosszú időn keresztül behúzva tartania. Orbán ilyen értelemben uralja a bulvárt, és a Blikk által számára biztosított pódiumon, a pálinka és a csülökpörkölt között a rezsicsökkentésen, a jól, de még nem elég jól teljesítő Magyarországon át otthonosan mozogva olyat produkál, amire pillanatnyilag egyetlen magyar politikus sem képes. Komolyságot, és együttérzést mímel, miközben valamiféle bizalmas kapcsolat meglétét sejtetve a sorok között úgy röhögi pofán a vele virtuálisan szemben ülőt, hogy azt is elfelejti, mi volt a kérdése.

Orbán nem szégyelli magát a trafikmutyi miatt, sem amiatt, hogy ha lehetne kenyér is, akkor is, csak azért is miért inkább stadion, emelt fővel áll a nyugdíjasok előtt, különbséget tud tenni vendégmunkás és politikai menekült között, az orvosok, a nővérek és a pedagógusok után az idős otthonok ápolóinak és a közszolgáknak is méltányosabb elismerést ígér (nem kerül semmibe). Szemrebbenés nélkül elmagyarázza, miért lesz jó nekünk, ha saját pénzünkön levelezik velünk: mert neki fontos a személyes kapcsolattartás. Amikor felvilágosítást kérnek tőle, másról beszél. Ha szembesítik, tagad. Na és? Szereti a csülköt, a pörköltet, bratyizik a Józsi bácsikkal, megfontoltan issza a pálinkát, férjhez adja a lányát, és reggel hétkor hazamegy. Egymás után tudja tenni a dolgozni, remény, kitartás, hajrá magyarok szavakat. Mi kell még? Jó ember ez, olyan mint mi. Mer' mi is szeretjük a csülökpörköltet és Józsi bácsit.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Toportyán tiszteletes
2013. szeptember 13. 17:29
Az ismétlés rábeszélő erejét Goebbels, a náci propagandaminiszter is érzékelte. A náci propaganda axiómája így hangzott, a tömegek azt tartják igazságnak, ami a legismerősebben hangzik. Goebbels így fogalmazott: "Az emberek általában sokkal primitívebben értékelik a dolgokat, mint hinnők. A propaganda, épp ezért legyen végletesen egyszerű és folytonosan ismétlődő. Hosszabb távon az a rábeszélő győz, akinek sikerül kifejeznie a problémát a legközönségesebb szavakkal, és akinek van mersze örökké hajtogatni ezeket a szavakat, fittyet hányván az értelmiségiek ellenvetéseire
Toportyán tiszteletes
2013. szeptember 13. 17:28
Rákosi pajtás reinkarnációja ez a gyáva csuti,aki cserbenhagyta szurkolóit és aranylábúit!
elfelejtette
2013. szeptember 12. 15:52
"...olyat produkál, amire pillanatnyilag egyetlen magyar politikus sem képes." A sok mihaszna szócséplés közt ez az egyteln, ami ér is valamit. Ez van, szopjatok csak. Vagy nyissatok kávéházat Bécsben. Ja, hogy ahhoz is tehetségtelenek vagytok? Mihez nem?
kjkj945
2013. szeptember 12. 15:34
""Hülyíteni a népet: megfontolt, tervszerű adagokban"" Mi ebben a hír???? Már 68 éve ezt teszik!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!