Emblematikus, de üres előadással köszönt be Vidnyánszky

2013. szeptember 28. 12:34

Jött a standing ovation, amely hasonlított azokra a néhány hónappal ezelőtti jelenetekre, amelyeket Vidnyánszky politikai tüntetésnek aposztrofált.

2013. szeptember 28. 12:34
Csáki Judit
hvg.hu

„Ha túl leszünk végre a foghíjas játékrend régi Vidnyánszky-rendezésekkel telitömött első hónapjain, várható néhány színielőadás is. Érdekesnek ígérkezik a Claudel-Honegger Johannája, a Pilinszky, a Psyché, no meg a János vitéz, a Petőfié.

Jó volt a közönség – a premieren ugyanis azok társaságában láttam az előadást, akik még nyáron vették meg a jegyüket, magától a direktortól. A protokoll – miniszterek, államtitkárok, Boss-öltönyök és elégedett fejbólintások – a szombati előadásra várható.

Most ünneplés volt; a normálisnak mondható vastaps igazi ovációba váltott, amikor a direktor is a színpadra lépett. Aztán jött a standing ovation, amely a megtévesztésig hasonlított azokra a néhány hónappal ezelőtti jelenetekre, amelyeket az igazgató politikai tüntetésnek aposztrofált.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2014. augusztus 06. 21:47
Mi volna, ha elmennél és megnéznéd? :)) Egyébként a kritikából lejön, hogy nem volt rossz előadás, a kritikus nem tartja jó darabnak a Vitéz lelket, szerinte kicsit sok volt benn a direkt mondanivaló. A kritikából (a fanyalgáson túl) még az is kiolvasható, hogy jó, színházértő volt a közönség ("A protokoll – miniszterek, államtitkárok, Boss-öltönyök és elégedett fejbólintások – a szombati előadásra várható").
gilice
2013. október 02. 12:12
Most néztem a jegy.hu-n, október 14. és 15. Vitéz lélek - még harmad háznyi eladott jegy sincs egyik előadásra sem!Alföldinél hónapokra előre sem lehetett jegyet venni.Akkor miről beszélünk?... :-)
linnet
2013. október 01. 14:04
Csáki asszonyság kritikáját megírta. A lényege: elviselhetetlenül borzasztó érzés, hogy már nem vagyunk egyeduralkodók a kulturális életben, epegörcs, gyomorideg, segítséééég.....
Magyarok Pásztora
2013. október 01. 14:04
Egyébként alföldi nagyon megúszta, mert nincs még egy olyan ország, ahol a térképre rejszolást ennyire tolerálják mint itthon. Képzeljük el ha Charleslemagne térképére rejszolnának egy francia közpénzből fenntartott francia színházban, mondjuk az Odeon-ban. Ezt nem viheti el szárazon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!