Ózd futása – a Roma Központ elutasítása és a magyar politika alja

2013. szeptember 24. 11:48

Fürjes polgármester éppenséggel szembemehetett volna a hisztériával, de nem tette, mert fél a Jobbiktól, azaz a Jobbik által hergelt és uralt indulati világtól.

2013. szeptember 24. 11:48
narancsblog
Magyar Narancs

„Ózd (ahogy Miskolc és Székesfehérvár) érzéketlenül kezelte a projekt társadalmi kontextusát (konkrétan leszarta azt a tonnányi előítéletet, ami a hazai roma lakosságra zúdul), csak egyvalamire koncentrált: hogy legyen belőle pénz. Sok pénz, és ne nagyon kelljen csinálni érte semmit, a választókkal érintkezni meg pláne ne kelljen. Egyebek mellett ennek a hozzáállásnak köszönhetően él a magyar közélet az érvek, számok, ráció világa helyett a nemzeti giccs, a frusztrált indulatok, a félelmek és a démonok fogságában, ahol a politikus lenézi a választót, és nem beszél vele (legfeljebb néha meghallgatja), a választó meg gyűlöli a politikust (legfeljebb néha szavaz rá). Ahol szükségszerűen jelenik meg olyan párt, mint a Jobbik, amely, íme, ma már milliárdos projekteket képes elszabotálni pillanatok alatt.

Fürjes polgármester éppenséggel szembemehetett volna a hisztériával (ahogyan azt korábban kollégáin kérte számon), de nem tette, mert fél a Jobbiktól, azaz a Jobbik által hergelt és uralt indulati világtól. Mindezt hiba lenne kizárólag az ö nyakába varrni – a saját pártja is így van vele. (Erről korábbi cikkünket itt olvashatja.) Ez az a párt, amely 2008-ban az úgynevezett szociális népszavazáson a fukarságot és a hétköznapi ostobaságot meglovagolva megfúrt néhány értelmes dolgot (a tandíjat és a vizitdíjat), akiktől a demagóg népszavazás intézményét a Jobbik most kölcsönvette, akikkel Ózdon a Jobbik most azt művelte, amit öt évvel ezelőtt Orbánék az akkori kormánnyal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
neven
2013. szeptember 25. 08:33
A cigány is ember!! Van ilyen is, olyan is köztük..a magyarok között is van..lásd a nemzetietlen, hazudozós ballibsiket!!!!!!!!!
kaktuszvirág
2013. szeptember 25. 07:35
A Szemlőhegyi úton milyen hercigen nézne ki a roma kulturális otthon.
pierre bayle
2013. szeptember 24. 22:06
A demagóg népszavazás intézménye egészen nyilvánvalóan nem azt jelenti, hogy a népszavazás mint olyan demagóg intézmény volna (mondjuk mert akkor azt írta volna, h "a népszavazás demagóg intézménye" + ismeretes a nari szerkesztőségének véleménye is a kérdésben), hanem a 2007-esre utal. Szívesen, máskor is, tudok számlát adni.
sersem
2013. szeptember 24. 21:58
Egy megoldás maradt a toleranciabajnok szerző előtt. Szervezzen aláírásgyüjtést a saját utcájában,hogy felépülhessen ez a csoda a szomszédságában! Ne más faszával verje a csalánt,hanem a sajátjával. Nem hinném,hogy csak a gazjobbikosnácigecik írták alá a népszavazási íveket,szerintem a megrögzött szoci szavazó ex-munkásőrők,de még a konszolidált übertoleráns fideszes családanyák is rohantak aláfirkantani,amikor elképzelték,hogy hétköznap hajnali háromkor üvölt a Kisgrofó a szomszédban,és sörösüvegekkel dobálják a kocsijukat a ház előtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!