Szenteltessék meg... - avagy színházról és politikáról

2013. szeptember 19. 21:11

Az olyanok, mint a Gyurcsány-film, az Elment az öszöd, nem haszontalanok, több hasonló kellene, a magyarok életében a politikának igenis helyet kell keresni.

2013. szeptember 19. 21:11
Politológus
Politológusblog

„Nem kellemes sokak fülének, de a politikai tartalmakon ugyan miért kellene spórolni a művészeti alkotásokban? Az olyanok, mint a pár hónapja bemutatott Gyurcsány-film, az Elment az öszöd, nem haszontalanok, több hasonló kellene, a magyarok életében a politikának igenis helyet kell keresni. Szerintem a mi közállapotainkról is remek filmeket lehetne csinálni, ha nem a kormányzatnál kellene kuncsorogni a pénzért.

Addig meg itt van egy elitebb műfaj, a színház, és az Alföldi kontra Vidnyánszky ügy önmagában is alkalmas vitákra és szemléletformálásra. Nem az a kérdés, ami Vidnyánszkynál jelentkezik, hogy lehet-e profánabb külcsínt adni valami olyan lelkületes műnek, mint az István, a király. Sokkal inkább az, hogy van-e elég szabadság és bátorság aktuális politikai tartalmak megjelenítésére, akkor nem kell titokban színházakat szentelni, sőt, ilyen bornírtság eszébe sem jut senkinek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!