X-Faktor és a kirúgások Magyarországa

2013. szeptember 16. 19:40

Egyes munkáltatók szerint az veszélyezteti a gyermekek lelki „épségét”, hogy egy 25 éves szolfézstanárnő nem pont úgy énekel, ahogyan népdalt szokás.

2013. szeptember 16. 19:40
Szabó Rebeka
Szabó Rebeka blogja

„Van egy 25 éves nő, aki kitűnővel végezte az egyetemet, elhagyta városát Miskolcot, és megannyi pályázás után Budapesten kapott munkát, ahonnan aztán rövid úton elbocsátják, mert »hörög«, kék nadrágot visel és piercinget hord. Senkit nem zavar az a felette ítélkezők közül, hogy ő nem azért ment az X-Faktorba, amiért Selmeczi Gabriella szokott sajtótájékoztatóra – azaz hogy nevetségessé tegye magát –, hanem hogy a benne lévő ambíció, bizonyítási vágy és tehetség elnyerje elismerését. Hogy Tímea is megmutassa a világnak, azt, amit ő tud. Mitru Tímea nem akart mást, mint megannyi fiatal és érvényesülni akaró sorstársa: bizonyítani, hogy mi minden van benne, bizonyítani, hogy ő benne is ott van a szikra, majd pedig a tűz. (...)

Napjaink Magyarországának egyes munkáltatói szerint viszont az veszélyezteti a gyermekek lelki »épségét«, hogy egy 25 éves szolfézstanárnő fellép egy tehetségkutató műsorban, és nem pont úgy énekel, ahogyan mondjuk a Tavaszi szél vizet áraszt c. népdalt szokás. Egy olyan tanárnőről beszélünk, akinek munkájával kapcsolatban információink szerint nem merült fel semmilyen kifogás. Az meg úgy látszik, az iskola vezetésében nem merült fel, hogy az hogyan hat majd a gyerekek fejlődésére, igazságérzetére, a másság iránti elfogadás képességére, amikor elmagyarázzák majd nekik, hogy kedves tanárnénijüket miért bocsátották el.

Ez ma Magyarország: kiszolgáltatott munkavállalók, a hoffmanni káoszoktatási rendszer találkozása a pintéri fegyelmezés »gyakorlatával«, a „majd mi megmondjuk neked, hogyan öltözz, énekelj, viselkedj” szemlélet megszületése. Ma a kormányzati vállalhatatlanságoknak megfelelni akarók abba szólnak bele, hogyan és milyen stílusban énekeljen az ember, holnap majd pedig abba, mit egyen, mit nézzen, kire szavazzon. Akinek mindez nem tetszik, annak marad az elbocsátás, a közmunkaprogram.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogd a pénzt és kuss
2013. szeptember 17. 09:35
hülyepicsa
Selamat
2013. szeptember 17. 09:15
Szabó nagyon elliberált Réka, mint politikus, mégis milyen alapon óhajtana belepofázni egy iskola vezetésének magánügyébe? Ha az iskola vezetése úgy döntött, hogy az ő szintjüknek nem megfelelő egyik oktatójuknak a publikus viselkedése, akkor az csakis az iskola (vezetőségének) dolga, de még inkább kötelessége, hogy megtegyék a szükséges lépéseket. Hogy aztán mit határoznak, az megint nem egy (libsi) politikus véleményétől függ, hanem csakis saját értékrendszerüktől.
KannibálTatárÚr
2013. szeptember 17. 08:11
A munkáltatónak engedjük meg, hogy döntsön arról, kiket alkalmaz. Én sem szeretném, ha a gyerekeket egy defektes személy nevelné. Ha olyan nagy tehetség, játszva talál magának munkát a hörgésével. A kilencvenes években százezrével bocsátották el SzR szellemi elődei a munkásokat. Akkor nem hisztiztek, hogy elbocsátások vannak, sőt nagyon támogatták. Nekik ennyit érnek az emberi jogok: nekik mindent szabad, a nem közéjük tartozónak kuss.
catalina9
2013. szeptember 17. 07:56
Flynn Rider 2013.09.16. 22:48:03 Egyetértek a kirúgás igazságtalanságával, semmi "bűn" nem történt az én ítéletem szerint. Tímeának joga van kifejeznie önmagát,.." Itt nem Timea énekel hanem Rebeka. Egy újabb szbadságdiler búgócsiga, aki rögtön pörögni kezg, amikor "jóemberkedhet" némi szavazat ellenében. Érdekes, hogy ezek figurák mennyire nem pörögnek például az USA lehallgatásai miatt. De az is feltűnő, hogy amndiner milyen készségesen ad helyt minden gyenge szarszói dumának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!