1956-ról

2013. október 23. 10:02

A legázolt, bilincsbe vert Magyarország többet tett a szabadságért és igazságért, mint bármelyik nép a világon az elmúlt húsz esztendőben.

2013. október 23. 10:02
Albert Camus

„A legázolt, bilincsbe vert Magyarország többet tett a szabadságért és igazságért, mint bármelyik nép a világon az elmúlt húsz esztendőben. Ahhoz, hogy ezt a történelmi leckét megértse a fülét betömő, szemét eltakaró nyugati társadalom, sok magyar vérnek kellett elhullnia – s ez a vérfolyam most már alvad az emlékezetben. A magára maradt Európában csak úgy maradhatunk hívek Magyarországhoz, ha soha és sehol el nem áruljuk amiért a magyar harcosok életüket adták, és soha, sehol – még közvetve sem – igazoljuk a gyilkosokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogd a pénzt és kuss
2013. október 24. 06:45
havas szófia
Gregorius
2013. október 23. 22:38
Ma már feledésbe merült, hogy 56 egyik legkomolyabb nemzetközi hatása az volt, hogy sok a "kommunizmusben" addig hívő, baloldali művész (pl. Yves Montand) és gondolkodó előtt világossá vált a Szovjetunió valódi arca.
tevevanegypupu
2013. október 23. 22:25
Szegeny Camus-t is hogy meghurcoltak..az a nyavalyas Sartre meg a hulye francia kommunista part..
kjkj945
2013. október 23. 18:24
Egy ország annyit ér, amennyit a sajtója. A végzés, amelyet másokra kimondunk, visszaszáll a fejünkre, s bizony némi rombolást is végez. Aki egyedül van, Isten nélkül és parancsoló nélkül, borzalmas annak a mindennapok súlya. Még a magányban is az önteltség a legfontosabb. A munkának csak akkor van méltósága, ha szabadon választják. A kétségbeesés megszokása rosszabb, mint maga a kétségbeesés. Senkinek sem kötelessége, hogy nagy ember legyen, már az is nagyon szép, ha valaki ember tud lenni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!