És otthon…?

2013. október 25. 16:32

El-elnézem a parlamenti közvetítéseket, sajtótájékoztatókat, s mindig elszörnyedek attól, mennyi gyűlölködésre képesek politikusaink.

2013. október 25. 16:32
Rónay László
Népszava Online

„El-elnézem a parlamenti közvetítéseket, sajtótájékoztatókat, s mindig elszörnyedek attól, mennyi gyűlölködésre képesek politikusaink. Milyen lelki alkatuk lehet? Válogatott gorombaságokat vágnak egymás fejéhez. Egyenesen ijesztő, ha ezt nevezik az ország érdekében kifejtett tevékenységnek.

Eltűnődhetünk azon, milyenek lehetnek ezek az emberek családi körben. Tudjuk, akadt olyan, aki jól eltángálta élettársát, de azért csak nem ez a jellemző. Mégis, hogy viselkedhetnek otthon? Szelídek és tisztaszívűek lesznek? Segítenek gyermekeiknek az iskolai házi feladatokban? Együtt játszadoznak csemetéikkel? Néha jóízűen nevetnek? Tudnak egyáltalán felhőtlenül, oldottan nevetni? Képesek a gyerekek nyelvén beszélni? Bele tudnak helyezkedni az ő lelkükbe, vagy csak pártjuk lelkét érzik sajátjukénak? Netalán csak a Capitalyt, a nagybani pénzek játékát ismerik? Esetleg időnként bevásárló kosárral elmennek a piacra, hogy könnyítsenek feleségük terhein, s mielőtt megírják parlamenti beszédüket, megismerkednek a valódi árakkal?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2013. október 26. 13:10
Ó, nemcsak a politikusok, tessék csak a Mandin szétnézni, keresik az okot, hogy egymásra lehessen támadni. Állati ősöktől örököltük az agresszivitást, és a legtöbbnek nincs hol kiélni: otthon és munkahelyen ajánlatosabb nyelni.Politikusoknak viszont hasznos fegyvere:mindegy, igaz e vagy nem, a sokszor ismételt vádakat beveszi a többség.
feketemacska
2013. október 25. 22:10
Soha ne hallgasd meg a sok politikai agitációt,ünnepi és ünnepietlen beszédet,mert megbetegít. Untig elég a kivonat,amelyet az összes hírforrás kihámoz,ki-ki iránya szerint. Öt perc.Ennyit szánj rá.Egy hétig,legkevesebb hallani fogod úton útfélen. A jó színészek meg tudnak felelni híveiknek.
IgazságosIzomViktor.
2013. október 25. 19:42
És valóban.A jobb és a baloldal egymáshoz való közeledése elkerülhetetlen lesz mert eljön az a pont amikor a megosztás már megbénítja a társadalmat.A megosztás a politikusoknak is addig jó csak amíg el nem érik a kicsinyes hatalmi céljukat vele.Évtizedekig nem tud működni.Előbb-utóbb el kell jönnie annak az időnek amikoe a két oldal meghallgatja egymást,mert csak közösen lehet előbbre jutni.Hú,kicsit patetikus lett,de szerintem igaz.
kamasuka
2013. október 25. 18:31
Csak beugrottam dislikeolni ezt a baromot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!