Bankárok MSZP-s programja

2013. október 02. 07:20

A program hiánya a válasz arra, miért ilyen alacsony a kampányszínvonal, miért kell Dopemant és hungarocellszobrokat bevetni csodafegyverként.

2013. október 02. 07:20
Szabó Anna
MNO

„Tegnap rajtolt a rendszerváltás utáni legnagyobb gazdasági élénkítőcsomag, az összesen 2750 milliárd forintos, meghosszabbított jegybanki növekedési hitelprogram, amely az első polgári kabinet idején bevezetett első Széchenyi-tervhez hasonlóan kizárólag hazai forrásokra épít.

A brit mintát követő csomagban a jegybank kamatmentes hitelt nyújt a kereskedelmi bankoknak, hogy hazai vállalkozásoknak jövő év végéig adják tovább hárommilliótól hárommilliárd forintig, akár tíz évre, két és fél százalékos kamatért. Az ellenzék szerint mindez csupán »két csepp a sivatagban«, amely némi kommunikációs zavart mutat, mivel az első körben meghirdetett 750 milliárd forintos csomagról még azt írták, hogy »három csepp a sivatagban«. A tanácstalanságuk bizonyos szempontból érthető. A baloldalnak nevezett neoliberális szövetségnek ugyanis egyáltalán nincs programja, ezért – úgy tűnik – a következő hónapokban is maradnak a szobordöntögetős, Orbán-gyalázó performanszoknál. Pedig már Medgyessy Péter is figyelmeztetett a múlt héten, »kéne valami program, nem elég, ha valaki csak tagad«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigyomail
2013. október 02. 10:41
Kicsit zagyva lett az egész. Többször is végigolvastam, hátha fellelem az mondandó logikáját. A cím ugye az, hogy "Bankárok MSZP-s programja", ami az én olvasatomban azt jelenti, hogy a bankárok programját valósítja meg az MSZP. Ez után arról értekezik, hogy a baloldalnak nincs is programja, tehát mégsem valósítanak meg semmilyen programot. Viszont beteszi, hogy a kormány a jegybankon keresztül beszór egy rakat pénzt a bankok közé, hogy azok azt haszonnal tovább adhassák, ami meg ugye a bankoknak sem rossz. Most akkor mire akart kilukadni? Ki dolgozik a bankoknak és kinek van programja ehhez?
bigyomail
2013. október 02. 09:19
Kedves Szabó Anna. Biztos, hogy önnek a google nem szolgáltat? Vagy fizetős? Mindegy is. Segítek: DK program: http://dk365.hu/kongresszus/data/dk_program.pdf mszp program: http://mszp.hu/dokumentumok Bajnai programja (jobbra lehet lapozgatni): http://www.hazaeshaladas.org/program/gazdasag-es-adorendszer LMP: http://lehetmas.hu/rolunk/letoltheto-dokumentumok/ Köszönöm, hogy segíthettem! (A Fideszét nem találtam, de nekik nem is kell,mivel kormányon vannak, így a tevékenységük mutatja programjukat, bár találtam nagyon hasonló programot: a munkáspártét)
kjkj945
2013. október 02. 09:16
"Bankárok MSZP-s programja" A program még többet kisíbolni offshore-ba!!!
joebacsi99
2013. október 02. 08:53
Bizony, így igaz. Választást lehet nyerni ennyivel: Azonnali nagyarányú adócsökkentést! Követeljük az üzemanyagok jövedéki adójának csökkentését! Ennyi elég is volt 2010-ben az IQ bajnok magyar állampolgároknak. Miért ne lehetne ez 2014-ben is megfelelő? Ja, hogy most nem fidesz szavazókról beszélünk, másoknak kicsit több kellene?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!