Szocializmus volt, van, és kell, hogy legyen...

2013. október 22. 11:45

A Munkáspártra kell szavazni, mert csak mi tudunk újat vinni a parlamentbe. Interjú.

2013. október 22. 11:45
Thürmer Gyula
Munkáspárt

Mi a véleménye a mostani »kommunistázásról«?

Nevetséges, amikor a Fidesz az MSZP-t és a többi szocliberális pártot nevezi »kommunistának«, a szocliberálisok pedig Orbánt »kommunistázzák le«. Nyilván mindkét csapatnak megvannak a politikai reklámgyártói. Ráadásul mindegyik ugyanazt a nyugati technológiát tanulta. Találj ki rémisztő szavakat, csúnya dolgokat, és ezeket kösd az ellenfélhez! Mit mondott Orbán legutóbb az MSZP-sekről? Ők azok, akik a »pufajkát öltönyre cserélték«, és »Magyarországot a volt kommunisták adták a spekulánsok, a bankok és a multik kezére«.

A másik tábor meg Orbánt Sztálinnal azonosítja, és az Orbán-kormányban egy másik rendszert lát, amit le kell váltani, fel kell négyelni. Nagyjából úgy, ahogyan II. Károly angol király tette. Még sírjából is kiásatta Oliver Cromwellt, majd felnégyeltette, lefejeztette.

A viaskodó tőkés pártok azt a tényt akarják elleplezni, hogy 25 éve kapitalizmus van, s ők mindketten a magyar tőkésosztály képviselői. Mindketten felelősek a magyar dolgozók nyomoráért. De egyikük sem értünk küzd, hanem a hatalomért, a pénzért. Tessék elmondani minden ismerősnek, szomszédnak, hogy ne dőljenek be nekik!

Igaz lenne, hogy nincsenek már kommunisták?

Butaság! Kommunisták vannak, csak nem a mostani parlamentben vannak. Ott vannak például, ahol családokat kell megvédeni a kilakoltatástól. Urbán Évát már sok ezren ismerik, mert ott van mindenütt, ahol segíteni kell az embereknek. Emellett ő pártunk kabinetiroda vezetője. Vagy mondok más példát: Borsodbóta polgármestere, Gulyás János, a Munkáspárt tagja, és a mai nehéz viszonyok között vezeti a falut. Tud mindenkiről, akinek nincs munkája, és igyekszik segíteni. De felsorolhatnám most pártunk akár minden tagját is.

Úgy gondolja, hogy van esélyünk a választásokon?

Természetesen van. Az élet romlik Magyarországon, sok ember érti ezt, és sok ember nem találja a megoldást. Itt jövünk mi a képbe. Magyarázzuk meg az embereknek, hogy nem a Fidesz és az MSZP között kell választani! Ha ezt teszik, semmi sem fog változni. A Munkáspártra kell szavazni, mert csak mi tudunk újat vinni a parlamentbe.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Judicator
2013. október 22. 17:30
"mert csak mi tudunk újat vinni a parlamentbe." Na ugyan mi újat tudnátok mutatni, amit nem mutattatok már meg 40 év alatt ti vörös retkek? Nagyon érdekelne.
korona
2013. október 22. 16:16
Szocializmus? Kommunizmus? Az elképzelés szép, csak megvalósíthatatlan.
romanov
2013. október 22. 14:46
Thürmer Gyulának sokszor, sok mindenben igaza van, lévén ő őszinteségével sem nem veszít, sem nem nyer, így nincs érdekében szándékosan hazudni. Most például azzal mondott nagyot, hogy szocializmus van... Pont. Jelenleg épülőben.
FabiánA
2013. október 22. 14:32
No e meg ki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!