MÜszínház

2013. október 01. 10:18

Nagyjából Ihos József feledhetetlen Kató nénije szintjén megy a népiesség, csak nem annyira humoros.

2013. október 01. 10:18
Tóta W. Árpád
hvg.hu

„Vidnyánszky Attila évadnyitó rendezéséről, a Vitéz lélekről szakértő kritikát itt találják, én meg a magam részéről elmesélem, mit láttam.

Tamási Áron bizonyára rekordidő alatt csinált drámát ebből a novellájából, kellehetett a törlesztőrészletre a honor. Ezért aztán olyan fülsértő jelenetekkel indul a darab, hogy egyik ember elmondja a másik embernek a másik ember életét, holott a megszólított azt már úgyis tudja, csak a közönség nem. Ez mondjuk arra tökjó, hogy az életszerűtlenséggel megbarátkozzunk. A kizökkent idő amúgy is helyre lett tolva, nem ám farmerben meg tornacipőben modernkedés megy, hanem rendes bőgatyás parasztkodás. Így aztán ki lehet nyújtózni kényelmesen, a színpadon ábrázolt emberekhez nekünk semmi közünk.

Hogy látsszon, mennyire székelyek, »mi« helyett azt mondják mindig, hogy »«. Továbbá üsmerkednek is. Nagyjából Ihos József feledhetetlen Kató nénije szintjén megy a népiesség, csak nem annyira humoros.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2016. január 11. 12:18
És akkor a hungarocell Orbán azt mondta hogy baszd meg!
brabant89
2014. augusztus 06. 21:47
Gondolom, hogy a Metapedia abszolút megbízható névsorát ...
Charlie Chan
2014. augusztus 03. 14:49
Mit zsidózol itt? Mondd azt, őszintén, hogy egy destruktív alak, érdemi mondanivaló nélkül. Ha róla zsidókra általánosítasz, akkor minket, normális magyarokat meg a te zsidózásod miatt náciznak.
Charlie Chan
2014. augusztus 03. 14:49
a hvg ismét a primitív provokáció szintjére süllyedt, Tótáank még tart az apanázsa, utána majd elmegy dolgozni valahova legfeljebb
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!