Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Figyelnek

2013. november 11. 15:40

Mindez arra figyelmeztet, hogy szinte bármikor bárki lehallgatható, mozgása követhető, cselekedetei, szavai rekonstruálhatóak és visszajátszhatóak.

2013. november 11. 15:40
Somodi Géza
Kisalföld

Mindez arra figyelmeztet, hogy szinte bármikor bárki lehallgatható, mozgása követhető, cselekedetei, szavai rekonstruálhatóak és visszajátszhatóak. Szinte minden cselekedetünkkel szembesíthetnek bennünket egyszer. Nagy kérdés, hogyan viszonyuljunk ehhez a helyzethez.

Az egyik lehetséges és érthető reakció az, hogy »bezárkózunk«: nem facebookozunk, nem beszélünk bizalmas dolgokat skype-on, de telefonon sem. Nem írunk alá semmit, és nem adunk meg adatot sehol sem. Azaz kerüljük azokat a lehetőségeket, amelyek révén mások, illetéktelenek vagy akár »illetékesek« hozzájuthatnak a velünk kapcsolatos információkhoz.

És van egy másik lehetséges út. Egyrészt megmutatunk magunkról mindent, amire úgy általában kíváncsiak lehetnek az emberek, de amiből semmi hátrányunk nem lehet. Emellett pedig nem mondunk és nem teszünk olyat, még titokban sem, ami, ha kiderül, ráfázhatunk. Például nem hazudunk, nem lopunk és nem csalunk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2013. november 11. 20:53
Továbbá nem találsz föl semmi kreatívat, amit titkolni szeretnél, nehogy ellopják az ötletedet, továbbá elkerülsz minden olyan netes kalandot is, ami vérgáz lenne, ha elküldenék neyednek, gyermekednek, barátaidnak, üzletfeleidnek... Ha így élsz, tényleg semmi gond a szép új világgal.
Messire
2013. november 11. 19:26
Na és? Beírtak engem mindenféle Könyvbe és minden módon számon tartanak. Porzó-szagú, sötét hivatalokban énrólam is szól egy agg-szürke lap. Ó, fogcsikorgatás. Ó, megalázás, hogy rab vagyok és nem vagyok szabad. Nem az enyém már a kezem, a lábam, és a fejem, az is csak egy adat. Jobb volna élni messze sivatagban, vagy lenn rohadni, zsíros föld alatt, mivel beírtak mindenféle Könyvbe és minden módon számon tartanak. 1921
röviden
2013. november 11. 17:53
Aki a lebukástól való félelmében tisztességes, annak a tisztessége annyit is ér.
hátakkor
2013. november 11. 16:55
"Mindez arra figyelmeztet, hogy szinte bármikor bárki lehallgatható, mozgása követhető, cselekedetei, szavai rekonstruálhatóak és visszajátszhatóak." Nem figyelmeztet, hanem tény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!