Felcsuti, az aktivista

2013. november 21. 07:36

Felcsuti a bankszövetség elnökeként sem alkotott maradandót: finoman fogalmazva sem a Raiffeisennél, sem a szövetség élén nem marasztalták.

2013. november 21. 07:36
Szabó Anna
MNO

„Bankárok próbálják Bajnai Gordon pártját reklámozni, aktivistákat toborozni, »szóval, tettel, anyagiakkal« segíteni. Az Együtt–PM bankpárti programját ismerve nincs is ebben semmi meglepő, ám Felcsuti Péternek, a bankszövetség volt elnökének kampányára, majd lelepleződése utáni magyarázkodására mégis kinyílik a bicska az ember zsebében.

Mert azt eddig is tudtuk, hogy bankárok és volt SZDSZ-esek bábáskodtak a Bajnai-program megírásánál, amelybe éppen ezért elsőként kerülhetett be a bankadó jelentős mérséklése. De mi köze ennek a valódi baloldali értékrendhez? Semmi. Ez az ellentmondás azonban az MSZP-ben már korábban sem számított, emiatt nem is volt fennakadás a két párt közötti választási szövetség megkötésekor.

Ám az ATV rendszeres gazdasági elemzőjeként szereplő Felcsuti még a bankárok közül is a csapnivalók közé tartozott, csakúgy, mint a kormányzati gazdaságpolitika másik felkent kritikusa, Surányi György. Mindketten horribilis veszteséggel hagyták hátra bankjuk vezetői posztját, mert olyan kockázatos ágazatokba merészkedtek, ahol bukásuk törvényszerű volt. Ennek a levét issza a mai napig a feltőkésítésre szoruló magyar Raiffeisen, illetve a CIB. Emlékszünk még a »váltsa át forinthitelét kedvezményes kamatú devizahitelre« szlogennel futtatott infantilis reklámjaikra, ahol a tanácstalan hitelfelvevőről semmit nem akartak tudni az elbírálók. Tanulságos lenne Felcsutiéknak, ha visszanéznék a korábbi hirdetéseiket. De Felcsuti a bankszövetség elnökeként sem alkotott maradandót: finoman fogalmazva sem a Raiffeisennél, sem a szövetség élén nem marasztalták. Na már most, ez az ember mozgósít azzal érvelve, hogy »nagyon rossz irányba mennek a dolgok ebben az országban…«

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigyomail
2013. november 21. 09:20
Mégis mire számított a kedves bankellenes kommunista elvtársnő? Csendben ülnek és várnak? Amúgy Felcsúti tényleg megbukott, mint bankszövetségi elnök. Olyan hibákat követett el, amiket még egy kezdő piaci zsibárus sem. 1. Nem ülünk le tárgyalni olyan ellenséges, megbízhatatlan kontárokkal, mint a kormány. 2. Ha le is ülünk, mert kényszerítenek rá, nem vesszük készpénznek azt, hogy a kötött megállapodást a másik fél be is tartja.
balbako_
2013. november 21. 08:00
Az MSZP langyosan elindult - a belső vitákat mellőzve - egyfajta baloldali irányba. Ez a pénzelőiket irritálja. Hogy ebből semmi ne legyen Bajnait és csapatát már a nyakukba lőcsölték, és most ők izmosítani igyekeznek a volt SZDSZ befolyását. Tehát a tőke nem óhajt igazi baloldali pártot - eddig sem tűrte meg csak azt, hogy baloldali szlogenekkel végrehajtsa a neoliberális gazdasági programot az SZDSZ gyámsága alatt - sem Magyarországon, sem az EU-ban. Felcsuti is ezt képviseli.
kamasuka
2013. november 21. 07:57
Azért rém ciki, hogy ballib oldalon van egy rakás közgazdász, meg bankár, mégis, döntéshozói pozícióba mindig a legnagyobb balfaszok kerülnek.
Necoure Yamakee
2013. november 21. 07:43
A vegen meg nevet kell valtoztatni szegenynek, nehogy osszekeverje az atlagpolgar. Mi lenne a demokratakkal, ha a felcsuti egyszer vedene a bankokat, egyszer meg nirmalis mukodesre akarna birni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!