Vörös tehén

2013. november 07. 07:41

Miközben a magyar baloldal belesüllyed a politikai botrányokba, koloncként viseli kommunista múltjának a terheit is, növekszik azoknak a művészeknek a tábora, akiket taszít a Fidesz-kormány Európa ellenessége.

2013. november 07. 07:41
Várkonyi Iván
Népszava

„Magyarországon a feszültség akkor súlyosbodik - vette át a New York Times fejtegetését az egyik legkonzervatívabb párizsi Le Figaro -, amikor több európai jobboldali párt, Franciaországtól Görögországig, még Kelet-Európában is élénken kezd reagálni, és több egykori posztszovjet ország a Nyugat és a nacionalista irányzatok között hányódik. Idézi Navracsics Tibort, aki a közelmúltban elismerte, a hajdani budapesti vezetés igenis felelős a holokauszt borzalmaiért. A karmester-zeneszerző Fischer Iván üdvözli ezt a hangnemmódosulást, de azt óhajtaná, hogy az ország kormánya elszántabb volna a szélsőjobboldali akciókkal való szembehelyezkedésben.

Fölidézi a New York Times-Figaro publikáció a legújabb alaptörvény változtatásokat és megjegyzi, hogy egyes újságírói körök és hozzáértők szerint, közvetlenül ezek még nem érintik a kifejezési szabadságot, de a veszedelmet már magukban hordják. A »Vörös tehén« bemutatója alkalmat teremthet arra, hogy a közélet alaposabban pillantson magába.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. november 07. 10:43
http://img52.imageshack.us/img52/5351/vadaiagnes.jpg http://m.cdn.blog.hu/ma/mandiner/image/1004/Lendvai_Ildiko_MSZP_kinyomtatta_kuruc_info.jpg vörösök és tehenek!
Box Hill
2013. november 07. 10:35
Ki felelős miért is, pontosan? London, 1943. október 14. Mr A. W. G. RANDALL KÜLÜGYI TANÁCSOS FELJEGYZÉSE L. B. NAMIER PROFESSZORRAL FOLYTATOTT BESZÉLGETÉSÉRÕL: Namier professzor (Jewish Agency) tegnap közölte velem, munkatársai súlyos aggodalommal gondoltak azokra a lehetséges következményekre, amelyek a Magyarországon viszonylagos biztonságban élő 800 000 zsidót sújtanák, ha a magyar kormány idő előtt szakítana Németországgal... Namier professzor közölte: a zsidókat illetően az egyetlen remény, hogy a magyarok nem tesznek semmit addig, amíg gyakorlatilag nem látszik valószínűnek, hogy a németek már nem lesznek képesek reagálni. (A fenti dokumentumot teljes terjedelmében közölte: Magyar - brit titkos tárgyalások 1943-ban, Kossuth Könyvkiadó, 1978. A Jewish Agency a Cionista Világszövetség vezető szerve, a palesztinai zsidóság érdekképviseleti szervezete.)
Agricola
2013. november 07. 10:15
Várkonyi Tibor idézi Navracsics Tibort, aki a közelmúltban (állítólag, Várkonyi Tibor szerint) elismerte, a hajdani budapesti vezetés igenis felelős a holokauszt borzalmaiért. Elfelejtette volna Navracsics Tibor, hogy 1944 március 19-én megszállták Magyarországot és attól kezdve „a hajdani budapesti vezetésnek” is ők diktáltak? Menjenek el melegebb éghajlat alá mocskos, alantas történelem hamisításukkal Várkonyi Tibor elvtárs/úrék. A fél évszázada lezajlott Eichmann per bőséges anyagot szolgáltatott arra, hogy kik, mikor kezdeményezték, szervezték és hogyan hajtották végre a deportálásokat. Ez Magyarország 1944 márciusi megszállása után történt! A tényeket semmibe véve viszont rosszindulatú alakok minden magyarra kiterjesztik irracionális gyűlöletüket. Ha képesek lennének józanul gondolkodni, észrevehetnék, hogy a németek, az általuk megszállt területeken mindenütt találtak kollaboránsokat, akiket megtévesztéssel, vagy kényszerítéssel szerveztek be, és akik teljesítették a németek parancsait. A megszállt szovjet területen jött létre az oroszokból álló csaknem négyszázezres Vlaszov-hadsereg, amely a háború befejezéséig harcolt a Vöröshadsereg ellen a német hadsereg oldalán. Meghamisítják a történelmet, elhallgatják, hogy 1944 márciusában a német hadsereg megszállta Magyarországot és a nagyarányú deportálások a németek által megszállt Magyarországon1944 nyarán kezdődtek. A németek által megszállt hatalmas Franciaország sem tudta megakadályozni a zsidók deportálását. Ezen az alapon az egész francia népet is lehetne hibáztatni azzal, hogy "zsidó honfitársaink legyilkolásához nyújtott segítséget". A lyoni hóhér Klaus Barbie nagy nyilvánosságot kapott pere is ezt bizonyítja A németek által megszállt Hollandiában is ugyanez történt. A hollandok sem tudták megakadályozni. Olvassák el Várkonyi Tibor elvtárs/úrék Anna Frank naplóját! Persze ezt nem teszik, mert a beteges magyargyűlölet elvette Várkonyi Tibor elvtárs/úrék eszét!
luga
2013. november 07. 09:54
Érdekes azért, hogy Horthyt nem ítélték el Nürnbergben. Portugáliai tartózkodása alatt a létfenntartási költségeit zsidók finanszírozták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!