Karácsonyi has-magyarok

2013. december 25. 15:24

Tartok tőle, hogy nem Bajnai katonái, nem Gyurcsány csőcseléke, és nem is az MSZP által kivezényelt kisnyugdíjasok hada duzzasztotta ezt a sort.

2013. december 25. 15:24
autognomia
Hacsaknem

Hanem mert elnéztem ezt a hosszú sort, a megalázottság, az egzisztenciáért folytatott reménytelen, megfáradt küzdelem sorát, és valahogy nem sikerült függetlenítenem a lehangoló látványt attól a rengeteg diadalittas csatakiáltástól, amely folyamatosan arról tájékoztat, hogy több pénz maradt a magyar családok zsebében, hogy soha nem dolgoztak még ennyien Magyarország modern kori történelmében, hogy az infláció a pincében, és hogy 49 ezer forint közmunka-bérért, és pár ezer forint rezsicsökkentésért hálául az édesanyánkat is kötelességünk volna eladni.

Tartok tőle, hogy nem Bajnai katonái, nem Gyurcsány csőcseléke, és nem is az MSZP által kivezényelt kisnyugdíjasok hada duzzasztotta december 24-én akkorára ezt a sort, mint amekkorára a képek tanúsága szerint duzzadt. És valóban: nem csupán a hajléktalanok növekvő száma az aggasztó ezen a lehangoló tájképen, hanem a lecsúszó középosztály tagjainak száma. Akik nem jókedvükből, büszkén és dalolva álltak be a karácsonyi has-magyarok sorába, akiknek egy kiló szárazbab vagy egy húskonzerv jelenti immár a karácsonyt. A csillogó-villogó látszatok, az ál-megoldások, a rövidtávú politikai hasznot kergető dilettáns hozzáállás, a nagylelkűséget, emberséget, odafigyelést, törődést, és őszinte felelősséget mímelő négy éves kormányzati politika következményeinek egyik szomorú keresztmetszetét láthattuk tegnap a Blaha Lujza téren. Ahol teljesen irreleváns, hogy több százan, vagy netán pár ezren voltak. Tény, hogy rengetegen voltak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2013. december 26. 12:15
Minden évben így van, csak az a csudálatos, hogy a baller újságírók minden jobboldali kormányzati ciklus végén figyelnek fel a jelenségre, közben nem izgatja őket, előtte meg, baller kormányzás alatt meg pláne nem. Általában "így jártak"-kal szokták elintézni őket. Egyébként ha a szerző akár ismerhetné is a szükségletpiramist. A legalsó rész a létfenntartás.
puszika
2013. december 26. 11:34
Amikor a középosztály erősítése a cél/legalább 10 év/,akkor ennek az autoizének meg az a baja. Akkor most mi van, autoizékém??
leech
2013. december 26. 10:46
Bajnai katonái, Gyurcsány csőcseléke, és az MSZP által kivezényelt kisnyugdíjasok hada duzzasztotta ezt a sort: http://index.hu/kulfold/2013/12/25/a_magyar_antiszemitizmust_kutatja_a_new_york_times/ Ezt minden rohadt hazaárulónak köszönhetjük ! Rohadjon + az összes féreg komcsi-zsidó ! És Szebb Jövőt !
naugye!
2013. december 26. 09:39
Elképedve figyelem, hogy Orbán seggében mennyire sötét van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!