Párhuzamos valóság

2013. december 03. 22:00

Mintha a miniszter és a szóvivő, illetve a kutatók és a nekik válaszolók más országban, valamiféle párhuzamos valóságban élnének, ami persze cseppet sem meglepő.

2013. december 03. 22:00
Keszei L. András
Kisalföld

A kormányszóvivő ugyancsak optimista. Legutóbb arról adott tájékoztatást, hogy jövőre a nyugdíjasok megélhetése is könnyebb lesz, mert a kormány megvédte a nyugdíjakat. Ezt segíti a ’70-es évek óta nem látott alacsony infláció, a rezsicsökkentés, ami minden családnak jó. Úgy látja, ma Európa legtöbb országával szemben a fiatalok előtt biztosabb jövő áll Magyarországon, körükben csökken a munkanélküliség. (…)

Mintha a miniszter és a szóvivő, illetve a kutatók és a nekik válaszolók más országban, valamiféle párhuzamos valóságban élnének, ami persze cseppet sem meglepő. Éppen ezért a statisztikákat és a tájékoztatókat böngészve kíváncsi lettem volna még arra, ha a hétköznapi megélhetés uniós átlagban lassan semmivel sem drágább, mint idehaza, ha a magyar munkás egy főre vetített termelékenysége az európai átlag hetven százaléka körül mozog, miként kaphat mégis a magyar a munkájáért harmadannyi bért?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 192 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2013. december 04. 10:43
Mr Fabulous 10:39 Mindet. Aztán még kiléptem-beléptem, sőt újraindítottam a gépet. A probléma maradt. baszki:-))))))))
vigyor
2013. december 04. 10:41
Mr Fabulous 10:33 Persze, és ez már összefügg az alacsony bérekkel, hiszen egy 15 éves suzuki szakszervizelése elvinné az autó jelenlegi forgalmi értékének kb a 40%-t, egyszerűen nem éri meg odavinni a kocsit.
vigyor
2013. december 04. 10:31
bigyomail undefined 2013. december 4. 10:28 OK, kicsit babrás, és előre elnézést, hogy ha néha elfelejtem!!!!!! (De légyszilégyszilégyszi bárki, aki érti, miért csinálja ma velem ezt az oldal segítsen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)))))))))))))))))))
narmer
2013. december 04. 10:27
Szerző! Csak ebben mocskos, balos, uszító Kisalföldben ekkora a szád.Miért nem reklamáltál 1989-ben amikor a borítékon kivüli juttatásokat elvették, de maradtak a nyomott bérek, Miért nem akkor ugráltál?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!