Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Több fényt!

2013. december 16. 07:15

Az igen, az volt az igazságos és demokratikus, amikor Gyurcsány miniszterelnök úr cége olcsóbban kapta az áramot, hogy miért, azt most hirtelen nehéz megmondani.

2013. december 16. 07:15
Kiss László
Magyar Hírlap

És ugye itten kellene az ezereszű Török úr, és jól odamondogatna nekik, hogy ők bizony, még hatalmon, mi mindent tettek a gyerekekért. Már az óvodákban kezdték. Önzetlenül, kakaóbiztos számítógéppel nyitogatták a világra az óvodás szemeket, amelyek aztán, kicsit öregebben, digitális táblákat láttak az iskolapadból. Se krétapor, se törlésre nyúlláb: digitális tábla, amely még a rokkant iskolatető aládúcolására is igen alkalmatos. És hát az osztályozás eltörlése, ami eleve kizárja a stresszt, és a tanár is inkább bízhat abban, hogy néhány szülői vagy diákpofonnal megússza a tanévet. Igen, demokratikusan, egyformán, nem úgy, mint manapság az igazságtalan pedagógusi fizetésemelésekkel. S ha nincs ez az impertinencia, a hőzöngés, az ugrálás, a reformnak hazudott munkahalogatás, már régen le lenne tudva a felsőoktatás minden jaja-baja, gondja, bánata, s boldogan fizetné a tandíjat minden boldog és boldogtalan, Gyurcsány vagy Bajnai úrra szavazó hallgató.

Hát igen, ehhez is kellene a mézszavú videorokkant szóvivő – mellesleg hű, de hiányzott a kislétai forgatás után is, amikor kiderült: a két koma dialógusa egyenesen Párbeszéd Magyarországért –, és nyilván ő azt is tudja, miért igazságtalan a szociális ágazatban munkálkodók bérkiegészítése. Szóval, jó lenne itten is világosan látni, elvégre már egy Goethe nevű német úr is megmondta – bár nem biztos, hogy ő is haladó baloldali szóvivő volt –, hogy több fényt!

Bár arra ő sem gondolhatott, hogy ezek még karácsony előtt ilyen alpári módon, áramárcsökkentéssel akarják megakadályozni az igazi fény eljövetelét.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2013. december 16. 10:05
"Az igen, az volt az igazságos és demokratikus, amikor Gyurcsány miniszterelnök úr cége olcsóbban kapta az áramot, hogy miért, azt most hirtelen nehéz megmondani." talán utána kellene nézni, nem? magyarországon BÁRKI lehet áram- gáz- távhőszolgáltató. és élnek is vele igen sokan például a t-mobil. befizeti a büszke kaucíót (ami nem kevés), majd x%-al kevesebbért kapja az áramot az MVM-től, mint szolgáltató. aztán hogy most ő használja-e el, vagy tényleg tovább is ad belőle (igen, a többi T. -nek), az egy más kérdés. ugyanez van pölö a benzinkutakkal - itt helyben, ksi falunkban egy cégnek megéri SAJÁT benzinkutat üzemeltetni, ami ellátja a saját autóit (nem kevés dízel). és ezenfelül, mivel a kútnak publikusnak kell lennie, boldog-boldogtalan tankolhat asszem 10 forinttal olcsóbban, mint a legközelebbi mol kúton. csak ugye a cégnek be kell fizetnie az éves díjat, és ki kell számolnia, hogy az áves fogyasztáson nyer-e annyit, hogy megérje neki. ennyi.
twitc
2013. december 16. 09:38
A magát értelmes jobboldalinak beállítani próbáló úriember se tudott öt sort leírni, a jól ismert jobboldali jelzők használata nélkül. Kinél vette olcsóbban a Gyursány cége az áramot, kérdésre választ nem kapunk, mert a nagyfogyasztók sajnos olcsóbban kapják az áramot, pont úgy mint a most promótált cégek mindegyike. A felsőoktatásból kivont pénzeket a tanári fizetések kampány időszakra történt növelésével együttesen, mint a siker zálogát álláspontom szerint a szerző nem tudta okszerűen összefüggésbe hozni egymással. A rezsicsökkentést pedig egyedül Orbán V. teljesítményének tulajdonítani, az energia hordozók világpiaci árának ismerete nélkül azt hiszem csak térképen M.O.-tól jobbra, azaz keletre fekvő országokban lehet. Talán e tény is azt az orbáni álláspontot látszik alátámasztani, szemben Gyurcsánnyal, hogy mi valóban a kelethez és nem a Nyugathoz tartozunk, és nem számítógépre, meg tőzsdére, hanem bőr övtáskára és hátrafele nyilazó, nacionalistákra van itt inkább szükség..
Zokni
2013. december 16. 08:05
"Gyurcsány miniszterelnök úr cége olcsóbban kapta az áramot" - írja. Erre volt valamilyen magyarázat, nem? Állítólag nem volt egyedi a kedvezmény, és valamiféle megállapodást között e cégekkel az MVM. Nem? Ráadásul ez a duma mindig akkor jön elő, amikor az ÚJABB hatalom - ez a mostani, ez a Fideszes (!) -, ezeket meghaladó mértékű és pofátlanságú, államilag vezérelt korrupciót produkál. Itt van mindjárt az egyedi, "stratégiai megállapodások" sora, melyek véletlenszerűen és titokban köttetnek a kormány és egyes cégek között. A számtalan, titokban lefolytatott közbeszerzési eljárás, illetve az eljárás alóli egyedi felmentések, a titkosítás az adatszolgáltatás alól. Mutyi, mutyi hátán. Mutyi Kétjobblábas Viktor, Kövér Büntető Mutyi, Lázár Annyitér Mutyi, Lokhíd Mutyi Gabriella, Mutyi II. János Máté... De hisz rokonok?!
nyugalmazott tanár
2013. december 16. 07:35
"Gyurcsány miniszterelnök úr cége olcsóbban kapta az áramot," Jól van na. Erkölcsös volt? Mi az, hogy? Nagyon is! Még mondja valaki, hogy a FIDESZ találta ki a rezsicsökkentést. Fecó azt meg is valósította. A saját cégének. Ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!