Remény, irgalom

2013. december 26. 09:52

Ha az emberiség fejlődése Jézus útját követte volna, több lenne a földi öröm, és kevesebb a szenvedés.

2013. december 26. 09:52
Kristóf Attila
MNO

„A szenvedőkre, a szegényekre, a betegekre, az elesettekre, a megvetettekre úgy kell gondolnunk, hogy egyenlők velünk. Nem a fájdalom tesz egyenlővé, hanem a remény, a kegyelem, a megváltás, amit Jézus hozott el nekünk. Általa érthetjük meg, hogy a teljes szeretet, amit hirdetett: Isten országa, a pokol pedig a magány. A Szent Család magányt tagadó égi öröme szétáradt a világban. S mindannyiunk öröme lett, így közelítve a földit az égihez.

Gondoljunk talán most bele: ha az emberiség fejlődése Jézus útját követte volna, több lenne a földi öröm, és kevesebb a szenvedés. A remény megsokasodna, a halál meghunyászkodna, s az élet kiszabott időnkön túl is értelmet nyerne. Mivel a most született, az emberek közül elsőnek, feltámadott.

Karácsony megelőlegezi számunkra, az egyenlő teremtmények számára az örök életet s a szeretteinkkel való örök találkozást. De ő, aki »úgy tanított, mint akinek hatalma van«, arra is figyelmeztetett bennünket: »Ne a földön… hanem az égben gyűjtsetek kincseket, ahol a kincsed, ott a szíved is.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2013. december 26. 13:42
"Ha az emberiség fejlődése Jézus útját követte volna, több lenne a földi öröm, és kevesebb a szenvedés..." Egyetértek, csak fájdalom, itt voltak ezek a rohadt kommunisták és ma meg itt vannak dicstelen szoclib utódaik... :(
sasadi
2013. december 26. 11:21
Nem könnyű követni a krisztusi tanítást. Sajnos csak a legerősebbeknek sikerül annak megfelelően élni. De reménykedjünk, hogy egyre többen lesznek ilyenek.
tóth mária
2013. december 26. 11:19
A kulcs-osztogatással abszolut nem értek egyet!
leech
2013. december 26. 11:01
Igen ezt kéne a zsidóságnak megérteni !? index.hu/kulfold/2013/12/25/a_magyar_antiszemitizmust_kutatja_a_new_york_times/ Most meddig akarnak harcolni ? Magyarországot akkor sem fogják az igájuk alá hajtani , ha már az egész világot sikerült is ! Szebb Jövőt !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!