A minisztériumnak fogalma sincs a nyelvtanítást lehetetlenné tevő törvényről

2013. december 13. 19:29

Az állítás tehát az, hogy mindaz, amiről a nyest.hu és a Cink írt, az csak a nyelviskolákra vonatkozik, egyénekre nem. De a tárca állítása sajnos nem is igaz.

2013. december 13. 19:29
Szily László
Szily László
Cink

Az állítás tehát az, hogy mindaz, amiről a nyest.hu és a Cink írt, az csak a nyelviskolákra vonatkozik, egyénekre nem. Először is a dolog akkor is pont annyira piac-, nyelvtanítás- és józanész-ellenes, vagyis botrányos lenne, ha "csak" egy rakás kis nyelviskolát tenne tönkre a törvényszörnyeteg.

De a tárca állítása sajnos nem is igaz.

Mégcsak baromi mélyre sem kell ásni a törvény szövegében ahhoz, hogy ezt bebizonyítsam. Tessék, itt van az első paragrafus nekünk érdekes része (aki csekkolni akarja, olvassa el itt a teljes törvényszöveget). Tehát:

»1. § (1) E törvény hatálya kiterjed (…)

c) a felnőttképzési tevékenységet folytató jogi személyekre, jogi személyiség nélküli gazdasági társaságokra, egyéni cégekre, egyéni vállalkozókra, a nemzeti köznevelésről szóló törvény szerinti állami intézményfenntartó központ által fenntartott köznevelési intézményre,«

Vagyis kiterjed az bizony az egyéni vállalkozókra.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2013. december 14. 07:50
Most nem azért, de hogy lehet egy "képzett" újságiró annyira hülye, hogy ezt kitalálja magának? Ha csak nem azért, mert keményen megfizetik, hogy napi ilyen s hasonló kitalálósdit játsszon.
justiceforhungary
2013. december 13. 22:34
Szily ma üzemanyag nélkül repül :-)
gross
2013. december 13. 21:58
Azzal amúgy teljesen egyetértek, hogy a jogalkotó nem akarhatta azt, hogy a magántanárokra is vonatkozzanak az új feltételek; én két lehetőséget látok: - elrontották a törvényt - nincs teljesen elrontva, csak nem igazán világos és elfelejtették megmagyarázni
drkovax
2013. december 13. 20:58
Drága jó Szily úr, olvassa már el a TEÁOR magyarázatait. A magántanár által végzett "egyéb oktatás" nem azonos a "a felnőttképzési tevékenység"-gel ... !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!