A nyelvoktatás lenyúlásáról

2013. december 16. 08:12

Nem bonyolult politikai összeesküvés van itt, hanem egyszerű, piacbefolyásolással elért lopás.

2013. december 16. 08:12
Tallián Miklós
hvg.hu

Valószínűleg így született a nem is kormányzati számítógépeken készült trafiktörvény, valószínűleg ezért volt DJ-vizsga, és valószínűleg ez történik most a nyelvoktatással is: az élelmesebb szereplők rájöttek, hogy a nagyberuházásokál látható state capture mintájára ők is monopolizálhatják maguknak a piac egy részét azokon a területeken, amelyekre a kívül esnek a kormány érdeklődési körén, csak a megfelelő szintű hatóságnál kell meggyőzni néhány jogalkotót.

Ez pedig valószínűleg nem nehéz, ezeket az ügyleteket ugyanis nagyban megkönnyíti, ha a minisztériumok vezetését politikailag-üzletileg megfelelő társaság adja, a szakmai stábot pedig tapasztalatlan, másod- és harmadosztályú képzettségű, ámde végtelenül lojális pályakezdőkre cserélik akár paranoiából, akár pont az állam elfoglalását megkönnyítendő.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2013. december 16. 13:23
Nem egészen értem, hogy miről szól ez a cikk, mert a nyelvtanuláshoz nem nyelvtanár kell (hanem AKARAT). Én legalábbis egyedül szoktam tanulni. Bárki (intelligens tanuló) talál hozzá anyagot az interneten, de egy tudatos szülő gyereke, óvodás korára már hozzá van szokva az angolhoz. Az unokahúgom pl nagy energiát fordít erre (német és angol mesefilmeket játszik le, amit a gyerek maga kiválaszt, de az egyes mesefilmeket mindíg ugyanazon a nyelven!) Elvileg már egyetlen angol nyevű mesefilmmel elkezdhető. (A kisgyerek agya feszív mindent.) Kattintsatok ezen az oldalon a szavakra: http://www.magickeys.com/books/farm/page2.html Ezt pedig Karácsonyra: http://yt-subs.appspot.com/view?video=aglzfnl0LXNocmRyDgsSBVZpZGVvGOC8tQIM http://yt-subs.appspot.com/view?video=aglzfnl0LXNocmRyDgsSBVZpZGVvGOqVtQIM
bsandor
2013. december 16. 08:25
ritka eset,hogy hávégést lájkolok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!