NAV-vizsgálóbizottság: sakk a kormányoldalnak

2013. december 11. 08:54

Végül Schiffer Andrásnak és Ángyán Józsefnek sikerült az, amit sokan kívántak már: ellenzéki összefogást teremtettek, ráadásul ebben ők, és nem a létszámban sokkal erősebb szocialisták viszik a vezető szerepet.

2013. december 11. 08:54
Timár Gábor
A KARD

Mostantól a Fidesz térfelén a labda. Ha megszavazzák, akkor a 12 fős, kormányzat és ellenzék közti létszámparitással felálló bizottságban feltehetően egy társelnöki posztra számíthatnak, míg a másik társelnököt feltehetően az LMP jelölné (ezen persze lenne 1-2 hetes bokszmeccs, ez az én tippem). A dilemma mindenesetre nyilvánvaló a kormányoldalon: nincs optimális döntés:

1. Ha elfogadják a javaslatot, akkor attól ugyan nem kell tartani, hogy elkaszálja őket a bizottsági döntés (egyrészt a KDNP-vel együtt a bizottság felét adnák, másrészt, ahogy említettem, addigra új parlament lesz), attól viszont igen, hogy egy kellemetlen téma állandó hírré válik a kampányidőszakban. Márpedig ennek az ügynek ennyi kell: hacsak ki nem derül feketén-fehéren, hogy kacsa az egész, elég heti 1-2, a média ingerküszöbét átvivő fejlemény, és dagad az magától. Elég nagy a súlya. Ettől persze önmagában nem biztos, hogy a Fidesznek meg kell ijednie, de a három és fél évig minimum »fel nem derített« iszonyatos alócsalás nem pont a sulykolt »jobban teljesít« érzetét kapcsolja a kormányzásukhoz - sokkal inkább egy másik, Őszödhöz kapcsolódó, többes szám első személybe tett igekötős igét (nem kicsit: nagyon).

2. Ha leszavazzák, lesöprik, azzal azt a nyilvánvaló látszatot keltik, hogy sárosak. Ettől még belefér ez a stílusukba: azt mondják, hogy nem megy, mert nyomozás van az ügyben, aztán 1-2 hónap múlva úgy dönt az ügyészség, hogy mégse nyomoz: a szokásos kétfelé választás. Itt van jelentősége az egységes ellenzéki fellépésnek: ha mind ezt mondja, akkor ez az opció kockázatosabb a Fidesznek. (Igen, tudom: simán lehet, hogy ha tényleg ez a sztori, továbbra is összejátszanak a szocialistákkal. Erre csak azt tudom mondani: meglátjuk).

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2013. december 11. 12:42
Felebarát [Hozzászóló kiszűrése] 2013. december 11. 12:18 olvastad a másik posztot, nah ahhoz szólj hozzá..." Hát ez olyan konkrét volt mint Horváth eszelős dumája.
catalina9
2013. december 11. 12:07
Berecskereki [Hozzászóló kiszűrése] 2013. december 11. 11:49 Aki kitalálta a NAV ügy ilyen módon való kezelését, felszínre hozását, legalább olyan jó húzása volt, mint a bajai videofelvétel. " Hatalmasat fognak bukni.
catalina9
2013. december 11. 12:07
Felebarát 2013. december 11. 10:02 első két kérdés Kedves Lázár elvtárs, miért nem foglalkozott a nagyon fontos dologgal" Mi is az a nagyon fontos dolog? Ha maga tudja mondja már el, mert eddig az üresjárati pofázáson kívül semmi sincs. "Kedves Rogán Elvtárs 2 éve tud róla és nem tett feljelentést" Hű de jó kérdés, csak ezt nem tőlem kellene kérdeznie, hanem a "politikai pályára" készülő Horváth úrtól. Nem véletlenül nem mer a pali semmivel előállni, ugyanis rögtön rákérdeznének, hogy miért nem tetszett feljelentést tenni. Valószínűleg azért, mert semmi sincs a kezében a "zöld dosszién" kivül.
lavor
2013. december 11. 09:55
Ha nem vagyunk hajlandóak tovább látni az orrunknál és csupán politikai hasznot akarunk húzni a NAV botrányból, akkor nyilván most nagyon örülünk és jók vagyunk. Ha viszont mi valóban azt várjuk, hogy itt fény fog derülni a nagy mutyikra és csalásokra, akkor sajnos szomorúak leszünk. Engem már onnantól nem érdekelt az ügy, hogy ez a bizonyos valaki, hívjuk adóellenőrnek, olyan politikusok segítségével akarja feltárni ezt az ügyet, akik maguk is sárosak, nem is akármennyire...valószínű erős lesz a szelekció, elhangzik 1-2 név hogy a buták lenyugodjanak, de egyébként változni semmi nem fog. Taps!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!