Kövér László és a magyar nemzet bűne

2014. január 27. 11:32

Legyen nagyon világos: a kutya nem mondta, hogy a magyar lenne a világháború egyetlen bűnös nemzete.

2014. január 27. 11:32
autognomia
Hacsaknem

„Engedtessék meg, Kövér elvtárs, hogy én ezt a borzalmasan lábszagú, veszélyes és felelőtlen kijelentést elutasítsam. Mindegy, hogy milyen módon akarja az ön pártja megnyerni magának a szélsőséges, ing-gatya szaggatóan igaz magyar szavazókat, és próbálja az érdemi kérdés(ek)ről elterelni a figyelmet, legyen nagyon világos: a kutya nem mondta, hogy a magyar lenne a világháború egyetlen bűnös nemzete. Halkan kérdezem: mások bűnei egyébként felmentenek saját bűneink súlya alól? (...)

Szerintem viszont nem okoskodni kellene, Kövér László! Nem moralizálni és megsértődni, és nem is a magyar nemzet egészével betakarózni. Tudom, végtelenül cinikus, hogy ezt éppen öntől várom el.  Lehet, hogy ön kilencmillió fasiszta bűnével – Rákosit megidézve – lazán viccelődik, de az a helyzet, hogy egyáltalán nem a magyar nemzet egésze tehetett arról, hogy az állami szervek túlbuzgó ügyködésének eredményeként zsidókat tömegesen deportáltak Magyarországról. Lehet továbbá elterelő hadművelet gyanánt a Gyurcsány-éra rendőri túlkapásait a mérleg másik serpenyőjébe helyezni, de nevetséges és átlátszó. Ha már a magyar nemzetre ilyen módon próbálja átruházni azt a felelősséget, amelyet az ön kormánya képtelen vállalni, egy emberöltővel a rendszerváltás után legalább be lehetne fejezni a kommunistázást.

Drága barátaim a magyar nemzet kollektív bűnösségében! Akinek politikai ellenfele ellen irányuló egyetlen érve és megállapítása az, hogy még egy rendes lejárató kampányt sem képes végigcsinálni, attól naivitás elvárni, hogy bármiféle felelősséget vállaljon letűnt kormányok által elkövetett aljasságokért. Sokan már azzal is beérnénk, ha a felelősség áthárítása helyett legalább ne töltené el büszkeséggel a dolog.

Mert lazán eljöhet még az az idő, amikor »Nemvagyunkfelelősek« Kövér Lászlót az elmúlt húsz év, és különös tekintettel a fülkeforradalom utáni négy év miatt felelősségre vonja az utókor. Vajon akkor is kéznél lesz kibúvó gyanánt a magyar nemzet kollektív bűne? Vagy netán a »más is kurva nem csak én« életfilozófiája?”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. január 27. 12:34
Elolvastam a teljes cikket, pont akkora szamárság, mint a belőle idézett minta. Kórlelet egy beteg ember gondolatai. De miért a Mandi idézi, ez orvosi szaklapka kívánkozik.
Rike
2014. január 27. 12:19
A magyar nép, mint olyan természetesen nem felelős az 1944-45- ben történt borzalmakért. Uralkodó osztálya viszont, amely ostoba felelőtlenséggel másodszor vitte a teljesen felkészületlen nemzetet vesztes háborúba, igenis felelős egyrészt a harctereken elesett másrészt a harcok áldozataivá vált magyar katonákért állampolgárokért. A deportálások nem szolgáltak magyar érdekeket. Tény viszont hogy a magyar hivatalosság hatékony és egyet,értő segítsége nélkül nem lehettek volna ilyen hatékonyak. Nem véletlen azért az sem, hogy kis országunk produkálta fajlagosan a legtöbb feljelentést 44-45-ben. És természetesen tudunk nem egy olyan esetről, amikor a színárja lakosság sietve és sikeresen helyezte biztonságba a zsidó értékeket, gondolván, hohy az neki lényegesen nagyobb hasznára lehet. Felelős még az elitünk, hogy ostobán kitette Magyarországot az orosz gyarmatosításnak, ahogy azt manapság is teszi. Kövér meg egy barom.
Radikalis
2014. január 27. 12:15
"Sőt, tudja mit? A Gyurcsány ma is közénk lövetne, immár végtelenül unalmas sirámán is átlátunk itt elég sokan." Az a különbség az Önök által hangoztatott : " a magyarok nácik (kertész Ákos,stb) , a Jobbik náci párt( Szanyi,stb), Schmidt Máriát gyakorlatilag leantiszemitázta Karsai.És a sokuk által hangoztatott szöveg , hogy a magyarok ma is meglépnék a holokausztot sugalmazás között, hogy , akik 44ben ott voltak , közülük gyakorlatilag senki sem él , csak az áldozatok. Gyurcsány pedig ma is miniszterelnökségre ácsingózik , és egyszer már közénk lövetett nem is oly rég.
freehckr
2014. január 27. 12:00
Az nem az állam felelősségének elismerése, hogy a magyar állam évtizedek óta számolatlanul és ellenőrizetlenül (!!!) dönti a közpénzek milliárdjait a holokauszt ipar részvényeseinek átláthatatlan struktúrájú üzleti vállalkozásaiba? Még mi a f*szom kéne, hogy a magyarellenes gyűlölettől elborult agyú posztkommunista zsidók kicsit visszavegyenek a hangerőből? A kormány szóvivője minden munkanapon munkaidőben óránként bújjon zsákba, szórjon hamut a fejére és tartson nemzetközi sajtótájékoztatót? Szerintem el kellene zárni a közpénzcsapokat, szívesen megnézném, hogy egymást túlajvékolnák-e a szélsőséges cionista gittegyletek, ha a holokauszt legendáikhoz konkrétan nem kötné őket pénzügyi haszonszerzés lehetősége. Lenne-e hetente holokausztozás, lennének-e állítólagos túlélők (7 évtized után is!!!) tízezrével, ha nem lenne a történetben könnyen szerezhető közpénz... Mondjuk egy okból szerencsés ez a holokauszt emlékévezés: ha minden ebben a mederben folyik tovább, már az év közepére negatív rekordokat fog dönteni a zsidóság megítélése... Kérdezném az illetékeseket: eleve ez volt a terv?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!