Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Az ostoba ellenzéki stratégia helyett

2014. január 17. 12:35

Az ellenzék hosszú ágyazás, a paplanok felrázása és a párnák élükre állítása után éppen pizsamára vetkezik, és ellenállhatatlan vágyának engedve belefeküdni készül Orbán Vittorio ágyába.

2014. január 17. 12:35
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

A sok ostoba, gyáva és/vagy önérdekű kvázi-politikus (úgy is mint rút, szibarita váz) készülődésével szemben az egyetlen épeszű ellenzéki stratégia egy minden erre hajlandóságot mutató bejegyzett pártra kiterjedő széles ellenzéki front megszervezése lenne, amit így is hívnának (szerencsére a PKP még nincs bejegyezve, nem kell leküzdenünk egy számunkra megoldhatatlan dilemmát, mondom opportunista módon). Az ellenzéki front, alkotmányos tömörülés stb. Torsa Matyi vagy Bokros vagy mások hasonló gondolatai mentén 500 napra jönne létre, a jogállam új intézményrendszere és az alapvető gazdasági törvények megalkotása céljából, erre szólna a választóktól kapott felhatalmazása.

A legtöbbek csatlakozása szimbolikus lenne, nyilván nem kaphatnának semmilyen helyet a listán, de megcsillogtathatnák józan eszüket és a nemzet iránti elkötelezettségüket, illetve abban a tudatban tehetnék meg a hozzájárulásukat, hogy minden résztvevő mandátumát szigorúan korlátoznák a választók (informálisan és erkölcsileg), magyarán az urak nem az ő hátukon másznának be a hatalomba, mert ez a hatalom nem arról szólna, mint eddig. Ezzel más irányt vehetne és kontúrt kaphatna ez a rettenetes ellenzéki nyűglődés, és talán, végre, egyszer mindenki a lényegről beszélne. Önmagunkat kell bekorlátozni ahhoz, hogy értékelhető dolgokra legyünk képesek. Bekorlátozhatjuk így, vagy megvárjuk, amíg a sanyarú valóság teszi.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Scarlet Crusade
2014. január 17. 17:44
Ne picsogj Peti, kezdesz nagyon unalmas lenni. Mi az a PKP?, Tényleg jó, hogy nem jegyezték be; még a végén kiderülne, hogy senki nem szavazott rá rajtad kívül. :)
Berecskereki
2014. január 17. 16:01
LOL Már megint módosítani kell az Alaptörvényt. A "(1) Magyarország független, demokratikus jogállam." helyett; Magyarország független, demokratikus gittegylet.
talán
2014. január 17. 15:42
Sokan fogják exkuzálni magukat a választás után...
balbako_
2014. január 17. 14:52
Itt a 6-ik önjelölt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!