Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Tokajit inni a tokaji borvidéken?

2014. január 24. 07:12

Jól látható, hogy még a tokaji borvidéken élő embereknek sem jut eszébe a bor, mint egy neves alkalomhoz illő ital.

2014. január 24. 07:12
Bihari Zoltán
Szőlő-levél

„Biztosan vidám ünnepléssel telt mindenkinek a szilveszter! Jómagam Tarcalon egy több, mint 100 fős összejövetelen voltam. Nagyon jó volt a hangulat, de azért itt a borvidék szívében ránéztem mit is fogyasztanak a résztvevők. Mindenki magának hozta az italt, így feltehető, hogy ki-ki az ízlésének megfelelő itókát hozta el. Tanulságos, hogy egy magyar átlagember mit fogyaszt. Hisz míg az asztalra kitéve 55 palack tömény szeszesitalt számoltam, elsősorban pálinkát, addig mindössze 5 üveg bor került elő a kosarakból.

Ezek közül egy vörös bor volt, egy saját házi bor, és mindössze a maradék három üveg volt palackozott Tokaji, közülük kettőt magam hoztam. Persze nem kell messzemenő következtetéseket levonni, de az jól látható, hogy még a Borvidéken élő embereknek sem jut eszébe a bor, mint egy neves alkalomhoz illő ital.

Hááát igen! Van még mit alakítani a borkultúránkon!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!