Orbán a másikéval játszik

2014. január 08. 21:29

Van ugye egy bank, amelynek vezetői, sok pénzért persze, számolgatnak, hogy miként éri meg nekik ez az egész móka.

2014. január 08. 21:29
Dési János
Dési János
Népszava

„Van ugye egy bank, amelynek vezetői, sok pénzért persze, számolgatnak, hogy miként éri meg nekik ez az egész móka. Mikor megvan az eredmény, jön Orbán és elvesz tőlük sok-sok pénzt. Ugyanis ő hozza a törvényeket, most mibe van neki elfogadtatnia kedves mamelukjaival egy effélét. A bank számításai tehát felborulnak, fogy a pénz, ezt persze nem szereti egy rendes kapitalista. Neki ugyanis az a részvényeseié, a sajátja, nem a másikéval játszik, mint a kedves vezető.

Mikor már nagyon nem éri meg fenntartani a boltot - jó, azért ne rendezzünk gyűjtést a javukra még - akkor kapnak egy ajánlatot, amelyet nehéz visszautasítani. Ha egy nagyjából láthatatlan méretű pénzintézetnek odaadják, akkor elhúzhatják az irhájukat. (Háromszáz forint? Én becs' szó ráígérnék, adnék érte 350-et és csak az irodai székek kiárusításából ellennék. A többi meg majd csak valahogy.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. január 09. 07:58
Dési Jani bácsi ha mondjuk te annyit játszanál Bokros Lajoséval forintonként 1 percig amennyi forintot berakott közpénzből a Budapest Bankba akkor életedben nem érnél rá többet írni. Mindenki jól járna Bokros elvtárs is mert élvezné az életet, te is mert olyat csinálhatnál amihez értesz is, meg mi is.
august
2014. január 09. 07:33
Ha jól emlékszem a Bokros úr által vezetett egykori Budapest bank még 'ócsóbb volt, az
Apáczai
2014. január 09. 07:24
Székelyföldről jelentjük: Reménysugár lehet Székelyföld számár az alagút sötétjében, hogy a nyiltan vállat támaszt biztosító anyaországban erősödik a nemzeti oldal. Tegnap ennek felismerésével létrehozták a balliberális pártok a "lúzerszövetséget", amiben Bajnai-Mesterházy pártjai mellett a többiek is helyt kaphatnak. Feltételezhető, hogy ezúton a vesztesek kompániájának a létrehozásával szeretnék majd szétteríteni a nagy tavaszi bukásuk felelősségét. A korábban egymás között osztozkodó két politikai erő hirtelen mindent- és mindenkit befogadóvá vált, ám sokasodnak azok is, (pl.LMP) akik ebből a közös vircsaftból erkölcsi-politikai okok miatt nem kérnek. Mivel a magyarországi átalakulások egyre nagyobb számban hozzák meg az eredményeket (növekvő reálbérek, 1% alatti infláció, IMF mentes költségvetés, családi adókedvezmények, 2,7% alatti deficit, stb.) és a közelgő választás nem esélyt, hanem fenyegetettséget jelent az előző kurzus szereplőinek, valamit kellett lépniük. Léptek. Ennek lett az eredménye a lúzerszövetség, aminek hírére még a böszmeségeiről elhíresült partnerük, korábbi eszmei vezérük is hazaerepült téli szbadságáról. Ezzel egyidőben az év emberének választották Lengylországban Orbán Viktort.
Hopp Pál 2.0
2014. január 09. 07:00
Üdvözöl a Zakar Zoltán Demencia Nyugdíjas Klub,a tagjai között!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!