Állítsátok meg a giccset!

2014. január 25. 10:53

A német megszállás emlékműve ESZTÉTIKAI BOTRÁNY! Ronda. Giccses. Monumentális gagyi.

2014. január 25. 10:53
FiloSzofi
Onleány Társasblog

„Az ostoba politikai paláver erősebb a józan ítélőképességnél. Az emlékművet jelenleg az határozza meg, hogy ki ellenzi, és ki támogatja, és kinek milyen a történelemképe. Az, hogy egy szobor elsősorban műalkotás, és jellemzően hosszú távon meghatározza a környezetét, az -úgy tűnik- nem számít.

Az első gondolatom, mikor megláttam a homályos terveket, az volt, hogy »Na ne, ezt nem lehet, ezt nem szabad engedni! Nem szabad elcsúfítani ezt az elegáns teret!«


Lehet érvelni, hogy az emlékművek elsősorban történelmi nyomok, de ez tévedés. Az emlékmű is elsősorban műalkotás (kellene legyen), különben semmi szükség nem lenne rá, beérhetnénk helyette egy szöveges emléktáblával is.

Az emlékmű-ügy napok óta borzolja a kedélyeket, azt hiszem, éppen ma tüntet ellene az MSZP és a DK. Mély fájdalmam ez, mert hozzájuk semmi szín alatt sem csatlakozom, és amúgy is kerülném a politikai vitát a témában. A dolog sokkal inkább esztétikai kérdés, és mint ilyen, ESZTÉTIKAI BOTRÁNY! Ronda. Giccses. Monumentális gagyi. A szovjet emlékművel párbeszédbe állítani tévedés. Zsidókérdést csinálni belőle tévedés.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
locsaba
2014. január 25. 22:19
A 2/3-os többségnek teccik.
ormányos csillós
2014. január 25. 19:50
Na figyelj csak, szofika! Ehhez mit szólsz??? Egy rasszista amerikai pszichiáter 1972-ben megállapította, hogy a zsidók között sok az elmebeteg További részletek: http://kuruc.info/r/6/121257/#ixzz2rRBpm57W http://kuruc.info/r/6/121257/
DrFülig Jimmy
2014. január 25. 17:13
Mekkora barom állít emlékművet annak,hogy Magyarországot pár puskalövéssel annektálták?Ráadásul sértegeti ez a moszkovitya pincsikutya azokat akik legnagyobb munkaadói az országnak.
S0ma
2014. január 25. 17:05
Elvtársak! A dolgos, normális emberek azt mondják: Már megint "szobroznak ezek a......" . A pontokat lehet helyettesíteni. Akkor nem zümmögött a vinnyogó kórus, amikor egy gipsz-szobrot vuduzott ez a nagy esztétikai érzékkel megáldott csürhe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!