Bankcsökkentés

2014. január 08. 17:54

A pénzintézettel együtt egy gazdasági kapcsolatot is elveszítünk. A bankszektor egyfajta jelzője két ország gazdasági viszonyának.

2014. január 08. 17:54
Horniák Balázs
NOL

„Van abban valami jelképes, hogy – a hivatalosan meg nem erősített hírek szerint – az a Raiffeisen készül elhagyni Magyarországot, amelynek itteni érdekeltsége egyidős a magyar kétszintű bankrendszerrel, és így az egyik motorja volt annak az átalakulásnak, amellyel hazánk szocialista gazdaságból modern, tőkealapú országgá vált. Az osztrák Raiffeisen magyar leánybankját a részben állami tulajdonban lévő Széchenyi Bank vásárolhatja meg, s ezzel megvalósul Orbán Viktor álma, a hazai hitelintézeti rendszer fele magyar irányítás alatt lesz.


Egy jelentős külföldi bank elvesztése nem azért jelent problémát, mert azzal csökken a verseny – marad még így is éppen elég szereplő a piacon. A baj az, hogy a pénzintézettel együtt egy gazdasági kapcsolatot is elveszítünk. A bankszektor egyfajta jelzője két ország gazdasági viszonyának. Magyarországra is nem véletlenül elsőként az osztrák és a német bankok jöttek be, majd hozták magukkal az osztrák és a német cégeket.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2014. január 08. 21:23
De szánalmas ez a Népszabadság, nem elég, hogy már megint el van maradva egy oktávval, a bank éppen most jelentette be, hogy marad, de a legenda, miszerint a Párt egykori lapjánál úgy zajlott a rendszerváltás, hogy a Világ proletárjait 24 óra alatt lecserélték a világ bankáraira, valóságos.
tango47
2014. január 08. 20:44
A leg pofátlanabb bank címét többször elnyerte itt Magyarországon a R.B., talán nem véletlenül (talán az Erste megközelítette). Ha valaki egy objektív szaldót készítene itteni tevékenységének eredményéről akkor kaphatnánk csak képet arról, hogy sajnálatra méltó-e a bank sorsa, vagy örülhetünk neki, ha sikerül megszabadulni tőlük. Ami a külföldi és a hazai tulajdonú bankok arányát illeti, azt hiszem Magyarországon a leg torzabb ez az arányszám a külföldi bankok javára.
nyugalmazott tanár
2014. január 08. 20:37
"A pénzintézettel együtt egy gazdasági kapcsolatot is elveszítünk. " Ez egy NOL-os hazugság. A bank marad, csak tulajdonost vált(ana). De éppen most olvasom, hogy nem eszik olyan forrón a kását a Raiffeisennél sem, viszakoznak az eladástól. Nem szép dolog hazudni kicsávók! Csúnya dolog. Miféle "gazdasági kapcsolatot" sírat a NOL? A devizahitelező rablóbankét? Az extraprofitéhes uzsorásét? Jellemző nemzetellenes viselkedés a NOL-tól.
BőröndÖdön
2014. január 08. 20:20
A rezsiprolik országában a primitív bankellenes hangulatot nagyon könnyű kelteni,él is vele az álomkormány...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!