Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Orbán úr hírnöke

2014. január 21. 19:36

Ha elkészül a szobor, a miniszterelnök úr mehet majd egyedül avatni, mert remélem nem lesz olyan ép eszű és ízlésű szervezet, amely beszáll a cirkuszba.

2014. január 21. 19:36
Márton László
Népszava

A »a kormány tiszteleg az áldozatok előtt«, mondják. Ez kamu. A kormány ne tisztelegjen főleg ne a szilveszterkor kiagyalt és rohammunkában összepancsolt micsodákkal. A kormány tegye lehetővé, hogy a társadalom - azaz az oktatók, kutatók, alkotók - szóhoz (papírhoz, filmhez) jussanak. Mi értelme a dolgot tovább cifrázni? Ha csak annyi nem, hogy a hülyék nem ismernek határt. Nagy küldetéstudatukkal elrontják azt is, ami eleve nem volt rossz. Nevetségessé teszik, amin végképp nem lehet és nem szabad nevetni.

A szobortervről most annyi derült ki, hogy Gábriel arkangyal és egy birodalmi sas lesz látható, tizenhárom oszloptól körülvéve. Az arkangyallal nincs különösebb bajom, szorgalmas fiú, az Úr hírnöke, Keresztelő Szent Jánosnak vitt üzenetet, Máriának ő jelentette be a szeplőtelen fogadtatást, Mohamednek pedig a Koránt diktálta le. A sas az kicsit más. Birodalmi jelkép, ez biztos. A császári Rómában, Napóleonnál és persze a Harmadik Birodalomban.

Mindez nagyon, de nagyon szimbolikus és kissé ezoterikus, főleg a tizenhárom oszlop. Ha elkészül, a miniszterelnök úr mehet majd egyedül avatni, mert remélem nem lesz olyan ép eszű és ízlésű szervezet, amely beszáll a cirkuszba.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2014. január 22. 13:19
Ja, Márton. Így is lehet írni.
Sulammit
2014. január 22. 13:18
Marton Úr! Rájöttél már, hogy mennyi marhaságot írtál? - Keresztelő Szent Jánosnak NEM vitt uzenetet, - Szűz Máriának NEM "jelentette be a szeplőtelen fogantatást". - A sas nemcsak a Harmadik birodalom simboluma, hanem babiloni és egyiptomi birodalom jelképe is, mivel a hatalmat képviseli..
dick52
2014. január 22. 08:00
Még egy lökött a közel-keletről.
nemjoe
2014. január 22. 07:02
Komolyan várom már a napot, amikor azt olvasom a hírekben, hogy a nagymúltú - bár inkább szégyenletes - népszava végleg megszűnik az olvasói kör eltünedezése okán. De, miután az internetes verzió szinte ingyen fenntartható, attól tartok, hogy ezt a szart még az unokáink is látni fogják...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!