Hurrá, nem kell dolgozni!

2014. január 13. 12:08

Szóval, lesz itt kérem ingyenélet. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt is elbújhat az ilyen ígérethalmaz hallatán.

2014. január 13. 12:08
Szabó Anna
Magyar Nemzet

„Igen, járjon mindenkinek fizetés, kicsinek, nagynak, dolgosnak, lustának egyaránt, teljesen mindegy, ki mit tesz, hiszen a terv szerint még törvénytisztelő magatartás sem várható el a javadalmazás fejében! A volt MSZMP-s államtitkárok vezette, a korábbi megszorítások idején feltűnően hallgatag, véletlenül épp most újraszerveződő LÉT csoport kezdeményezését jobb, ha komolyan vesszük, mert olyan bukott bankárok is beálltak mögé, mint Surányi György, aki még egy CIB Bankot is képes volt évekre masszívan veszteségessé tenni, egészen addig, amíg el nem zavarták felettesei a vezérigazgatói székből. Most aztán van elég ideje, hogy beszálljon a kampányba, és az ingyenes állami fizetés mellett szóljon, holott nemrég a rezsicsökkentést is leszólta. Nem baj, nálunk bankárok és milliárdosok fonják a szociális hálót, legalábbis a baloldalon. (...)

Amin azonban eddig felhőtlenül lehetett nevetni, most kínos valósággá vált egyeseknek. Surányi György bankár és Braun Róbert MSZP-s médiaguru (aki már a monori önkormányzati választáson is csúnyán leszerepelt) most éppen nem a 23 millió román munkavállaló veszélyével riogatnak, hanem azt adagolják be, hogy az ingyenfizetés egy „nulla összegű intézmény”. Ahol az egyik (kiadási) oldalon 6900 milliárd forint, a magyar költségvetés közel fele állna, de vajon kik és miből adnák össze a bevételi oldalra ezt a hatalmas összeget? Még a jóléti államokban sem sikerült ilyet bevezetni, nálunk pedig egy csapásra (az MSZP beikszelésével) »felszámolódik a szegénység, és eltűnik a nincstelenség«?

Rossz vicc, mert ismét a legkiszolgáltatottabb és a legkevesebb információval rendelkező társadalmi csoportok hiszékenységével élnek vissza azok, akik semmi másra nem vágynak, mint hatalomra. Bármi áron.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2014. január 13. 15:43
Itt a kommunizmus!!! Hurrá!!! A szükségletek szerint részesülünk, munka nélkül!!! Ha kevés lesz az valamire akkor lopunk hozzá, ugye??? Időnk az lesz! :-)
oskar
2014. január 13. 15:43
Itt a kommunizmus!!! Hurrá!!! A szükségletek szerint részesülünk, munka nélkül!!! Ha kevés lesz az valamire akkor lopunk hozzá, ugye??? Időnk az lesz! :-)
Autofocus
2014. január 13. 15:39
Ez a klasszikus MSZP recept: a segélyesek hátán hatalomba juttatni a komprádor oligarcháikat. Ha reális a választási siker ,akkor az ország eladósítása árán, hitelből, ha nem reális, akkor "csak" következmények nélkül bedobható holdkóros víziókkal. Ha a másik oldalát nézzük, a magyar baloldalnak sem eddig, sem ezután nem volt és nem lesz érvényes mondanivalója, jövőképe a tisztességes, dolgozó, adófizető, normális magyar emberek számára.
BőröndÖdön
2014. január 13. 15:18
Annácska,semmit nem értett meg az egészből,dehát csak ezzel a színvonallal tud létezni a zsemnyin zsipaonál...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!