Mesterházy a pajzson – 2010 reloaded

2014. január 27. 10:20

Ha 2010-ben Mesterházyval agyagba lettek döngölve, akkor hogy juthattak oda, hogy az ő jelölése egyáltalán előrelépés?

2014. január 27. 10:20
Timár Gábor
A KARD

„Érdemes lenne az őt támogató szövetségnek elgondolkodnia, hogy ha 2010-ben Mesterházyval (mert akkor is ő volt »a jelölt«) agyagba lettek döngölve, akkor hogy juthattak oda, hogy az ő jelölése egyáltalán előrelépés a mondjuk pár hónappal ezelőtti helyzethez képest? Micsoda káprázatos stratégiai mélyrepülés kellett ehhez? Hogy felejthették el végig, hogy a fő ellenfél az, akivel majd most kell megmérkőzni, és nem a mostani »szövetséget« alkotó, egyébként 2010-ben még formálisan nagyrészt egy pártban lévő formációk? (Gy. k.: nem, nem kampányolunk itt se Gyurcsány se Bajnai mellett. Ők is ugyanennyire rossz választás lennének szerintünk.) (...)

 

Egy dologban különbözik a mostani helyzet 2010-től: nem várható éles verseny a második helyért sem. Akkor a Jobbik majdnem befogta az MSZP-t, a mostani előrejelzések szerint nem fogja. Marad tehát a két első befutó elitje számára kényelmes fideszmszp felállás. A mindkettőt rühellők meg már most tudhatják, tudhatjuk: érdemi saját politikai innováció nélkül 2018 is pontosan erről szólhat megint.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Serio
2014. január 27. 15:40
Na most ne felejtsük el, hogy Medgyessi is jellem-, és jelentéktelen alak volt, mégis nyert választást. Aki azt hiszi, hogy 2010-ben Mesterházy veszített választást, annak annyi köze van a politikához mint tyúknak az ábécéhez. 2010-ben nem Mesterházy veszített, és nem Orbán nyert. 2010-ben Gyurcsány és az SZDSZ veszített választást, a többi mind ennek az egy ténynek a következménye volt.
hátakkor
2014. január 27. 14:50
Nincs más. Értelmes ember nagy ívben elkerüli az ál-baloldaliakat.
sasadi
2014. január 27. 14:33
Mesterházy pártvezetőnek és miniszterenökjelöltnek még elmegy, de teljesen alkalmatlan miniszterelnöknek, amire egyre többen rájönnek. Megvezethető, mindenre késve és rosszul reagál, azért nevezték ki mellé gyámnak az öreg komcsikat(Lendvai Ildikó, Kovács László). Csak néhány téma: bajai videobotrány, Németh Szilárd lakásméretének összekeverésea a telke méretével, az október 23-ai nagygyűlésen történtekre történő reagálásképtelenség, a tegnapi köteles beszédre való infantilis reagálás, majd utána a gyermekded magyarázkodás.
Akitlosz
2014. január 27. 13:51
Ezekre bicskásokra, 0,1% sem fog szavazni, főleg mivel el sem indulnak a választásokon. Nem is baj, mert ők sem különbek sem a vörösöknél, sem a narancssárgáknál. Sőt, ha valami eszement tragédia folytán ez a bicskás társaság jutna hatalomra többet lopnának, mint az eddigiek, mivel kiéhezettebbek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!