A „politikai stabilitás”

2014. február 12. 20:03

Orbán ideológiája szó szerint azonos a Mein Kampf-al, amely a a demokráciát zsidó trükknek tartja, hogy a nemzetközi zsidók elfoglalhassák a nemzetet. Ezért jobb a paksi beruházásnak álcázott orosz pénz, mint az IMF olcsóbb pénze.

2014. február 12. 20:03
Bartus László
Bartus László
Amerikai Magyar Népszava

„Orbán szerint az jelenti a politikai stabilitást, ha nincs hatalmi váltógazdálkodás, egy párt uralma testesti meg a politikai stabilitást. Ennek sokféle üzenete van, egyebek között az is, hogy ha véletlenül őket bárki leváltaná, akkor vége a politikai stabilitásnak, ezúttal a szó eredeti értelmében, mert vélhetően utcai harcok kezdődnek. De Orbán nem ezt érti a politikai stabilitás alatt, hanem a diktatúrát, a leválthatatlan hatalmat. Kínát is ebből a szempontból dicséri: Orbán megdicséri Kínát azért, mert diktatúrát tart fenn, és megakadályozza, hogy bárki demokratikus úton hatalomra kerülhessen. A kínai kommunista diktatúrát nevezi politikai stabilitásnak. (…)

Eközben kiárusítja az országot és kiszolgáltatja nála dörzsöltebb diktatórikus rendszereknek és hatalmaknak. Eladósítja a magyar népet autokratikus elnyomó rendszereknek. Maffiajellegű megállapodásokat köt, egy személyben dönt az ország sorsáról, mintha az ország a tulajdona lenne. A polgároknak meg kell elégedniük annyival, hogy ő azt mondja: ne aggódjanak, zsugori módon bánik a pénzükkel. Mondja ezt egy gazdasági és pénzügyi antitalentum, egy dilettáns, aki még életében egy sikeres vagy működőképes vállalkozást nem csinált, ami nem a közpénzek elrablásából tartotta volna fenn magát.

Orbánt már a látszat sem érdekli. Az IMF »zsidó« pénze nem kell, ami olcsóbb, csak éppen megköveteli a demokratikus normákat, mert Magyarország elleni támadás, az etnonacionalista Magyarországnak ugyanis az identitásával nem fér össze a liberális demokrácia. Azért, mert az lehetővé teszi nem etnonacionalista párt hatalomra kerülését, a haza pedig nem lehet ellenékben. Orbán ideológiája szó szerint azonos a Mein Kampf-al, amely a a demokráciát zsidó trükknek tartja, hogy a nemzetközi zsidók elfoglalhassák a nemzetet. Ezért jobb a paksi beruházásnak álcázott orosz pénz, mint az IMF olcsóbb pénze.

A Horthy-rendszer szellemi alapja az antiszemitizmus volt, és a Horthy-rendszer rehabilitációjával Orbán Viktor elkerülhetetlenül maga is, a rendszere is antiszemita lett. A nácizmustól csak az különbözteti meg, hogy a faj helyett a »keresztény nemzet« fogalmát kell behelyettesíteni. A különbség még annyi, hogy a nácizmus a zsidók kiirtását, a »nemzeti kereszténység« a jogfosztás melletti megalázásukat és korlátozásukat irányozza elő. Az más kérdés, hogy a nagylelkű »megvédésre« irányuló ígéretek nem mindig teljesülnek. De járt ezzel már így a teljes nyugdíjkassza is, előfordulhat ez zsidókkal is.”
 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2014. február 16. 00:04
A Mandiner most lejáratta magát...! Egészen Amerikába szaladt, hogy találjon egy ilyen mocskos írást... miközben sok jó vitaindítót találhatna jóval közelebb, és akkor nem csak a korrupt/tolvaj baloldalra gondolok...
Mich
2014. február 15. 23:44
a cikk = egy beteg ember lázas handabandája...
kotormány
2014. február 14. 05:09
Nyilván a Fidesz intézkedéseiben is van kifogásolható. Én nem csináltam volna Nemzeti Trafikokat, nem erőltetném ezt német megszállási szobrot sem, mert kár az indulatokat felkorbácsolni közvetlenül a választások előtt. De akkor is inkább 100-szor a Fidesz maradjon kormányon, mint az ÖsszefoSás visszatolakodjon a hatalomba!
berzsian56
2014. február 13. 08:27
Ebből a lemezből egy kicsit sokat vettetek makkosegér. Így sosem fog elfogyni. Demokrácia ott van , ahol a zsidó befolyás eléri a nyolcvan százalékot. Minden más diktatúra. Miért? Mert mi azt mondjuk, és mivel a sajtó is a mi kezünkön van mondhatjuk. De, már nem sokáig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!