A Fidesz-KDNP és a melegek

2014. február 16. 16:28

Látni fogjuk azonban, hogy a keresztény-konzervatív kormányzásnak pozitív hozadékai is voltak a hazai melegek számára, még ha ezek nem éppen a kívánt módon jelentek meg.

2014. február 16. 16:28
Captain
Papírhajó

„Kerényi Imre, a miniszterelnök kultúrfelelőse nem gondolta, hogy bocsánatot kellene kérnie emlékezetes májusi buzizása miatt, amit pedig Semjén Zsolt, a KDNP elnöke magánügynek tekintett. A rendezvényen szinten részt vett Vidnyánszky Attilát (aki későbbi elmondása alapján helytelenítette Kerényi megnyilvánulását) Kósa Lajos biztosította arról: visszatérhet Debrecenbe, ha Budapestet túl melegnek találja. Tarlós István, Budapest főpolgármestere pedig egyértelművé tette: ő a másik oldalon áll (erről egyébként a fővárosi rendeletterv után aligha lehetett kétségünk).

Orbán Viktor letagadta, hogy meghívták volna a 2013-as Budapest Pride-ra. Nem meglepő tehát, hogy sem a Fidesz, sem a KNDP nem képviseltették magukat a Pride keretein belül megrendezésre került beszélgetésen, ahol egyes pártok képviselői mondhatták el véleményüket a magyarországi LMBTQ-közösség helyzetéről, holott erre ígéretet adtak. A kormányzó erőket végül egy kartonbábú »képviselte«, míg a többi demokratikus pártot hús-vér emberek.

Üde színfolt a KDNP-ben Balog Zoltán, aki el tudja fogadni az azonos neműek élettársi kapcsolatát. Sajnos azonban úgy tűnik, egyedül ő képviseli ezt a felvilágosult álláspontot. Rétvári Bence, a KDNP egyik prominens tagja, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára úgy véli, a melegeknek ki kell vetniük maguk közül a hangos kisebbséget, amely folyamatosan provokálja a többséget. Az államtitkár a rózsaszín bugyiban Bibliát lóbáló férfiakra gondolt. Bár valóban volt egy ilyen férfi az egyik felvonuláson évekkel ezelőtt, úgy tűnik, a KDNP-s politikus számára ez az egy kép olyan meghatározó élmény, hogy azóta is elkerülte a figyelmét az a több ezer, »normális« ruhába öltözött ember, aki részt vett a felvonulásokon.

A KDNP hivatalosan provokációnak tartja a felvonulást, a Fidesz azonban nem szólalt meg érdemben az ügyben (bár mint fentebb láthattuk, egyes politikusai igen aktívan dolgoztak a felvonulás megakadályozásán). Rogán Antal, a párt parlamenti frakcióvezetője szerint magánügy a melegség, mint ahogyan az is, hogy valaki kimegy-e a felvonulásra, vagy sem, hiszen mindkettőre van joga. Kocsis Máté nem habozott hozzátenni, hogy véleménye szerint ez a jogegyenlőség.”
 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
briganti
2014. február 16. 21:06
Mi a baj kiskancsó? Mindenki azzal dug, akivel akar. Pont. Gyereknevelés csak nő és férfi alkotta családnál lehet. Pont. Nem kell semmit népszerűsíteni, nem kell semmit az emberek szájába rágni . Na, húzás.
tango47
2014. február 16. 19:42
"....a KDNP-s politikus számára ez az egy kép olyan meghatározó élmény, hogy azóta is elkerülte a figyelmét az a több ezer, »normális« ruhába öltözött ember, aki részt vett a felvonulásokon." A posztoló csak azt felejtette megjegyezni, hogy azok ellentüntetők voltak!
Kristóf
2014. február 16. 17:02
A fidesz kdnp nem keresztény mert ezek a farizeusok utódai aki hazugságot és káromlást szólnak.Homofóbok nőgyűlölők és soviniszták.Szidják a melegeket ahelyett,hogy imádkoznának értük,hogy térjenek meg.Miközben ők gyerekeket molesztálnak.A nőket gyalázzák,hogy nem szülnek gyereket ahelyett,hogy szeretettel fordulnának hozzájuk.Ezért veri annyi fideszes politikus a feleségét,pedig Böjte Csaba megmondta,hogy:"senkit nem lehet jobbá verni csak jobbá szeretni".Pedig ő is katolikus de kivétel mint a fehér holló. Mi igaz keresztények nem fogunk gyűlölködni mint az Orbán-Semjén-Balog bűnbanda.Mi szeretetel fordulunk a bűnösökhöz és azt szeretnénk ha megtérnének akkor a melegek nem buzulnának a nők meg nem vetetnék el a magzataikat.Mert mi olvassuk a Bibliát és tudjuk,hogy csak ha bűntelenek volnánk vethetnénk követ másra,de minden ember bűnös ezért kellett meghalnia értünk a názáreti Jézus Krisztusnak,hogy megváltásunk legyen és örök életünk akik benne bízunk. Ezek meg rasszisták is ami szintén ellentétes a Bibliával.Bár ezt nyíltan nem mondják ki de azért gyűlölik a feministákat mert nem akrnak 20 évesen férjhez menni és szülni 10 FEHÉR GYEREKET,hanem emancipálódnak. Mert ezek attól vannak besz@rva,hogy mi lesz ha kihal a fehér faj.Mikor beszélt Jézus Krisztus a fehér fajról?! Sohasem olvastátok a Bibliát? "Erre Péter beszélni kezdett és ezt mondta:Most kezdem igazán megérteni,hogy nem személyválogató az Isten,hanem minden nép között kedves előtte aki féli őt és igazságot cselekszik." Apostolok cselekedetei 10:34-35 Akik fehér fajról beszélnek semmit sem tudnak Krisztusról ezért biztos,hogy a pokolba kerülnek ha meg nem térnek.Én ujászületett keresztényként megígérem,hogy nem vagyok hajlandó ehhez a bűnszervezethez csatlakozni. De mi nem kívánjuk a bűnös halálát hanem,hogy megtérjen és éljen. Orbánékért is meghalt Jézus.
qccqccqcc
2014. február 16. 16:52
Te is buzi vagy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!