Politikai élősködők

2014. február 25. 14:31

Úgy tűnik, fájó pont az egykoron a közélet tisztaságára oly érzékeny liberális párt undorító hagyatéka Kuncze Gábornak. Nem véletlen.

2014. február 25. 14:31
Horváth Csaba László
MNO

Úgy tűnik, fájó pont az egykoron a közélet tisztaságára oly érzékeny liberális párt undorító hagyatéka Kuncze Gábornak. Nem véletlen. A liberális politikus ugyanis a 2014-es választásra készül a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióban (DK), s néhány héttel a választás előtt kinek hiányoznak a megmagyarázhatatlan adósságot firtató kérdések a kukacoskodó riportertől. Kunczéhoz hasonlóan egyébként Fodor Gábor, Kóka János, Magyar Bálint, illetve a valamikori SZDSZ komplett vezérkara sem akar hallani arról, mi is a helyzet az SZDSZ hátrahagyott adósságával. Az egykori »felelős államférfiak« forró krumpliként dobálják a felelősség kérdését. A tartozás azonban ettől nem tűnik el. De lássuk, pontosan miről van szó!


Hasonlóan más parlamenti pártokhoz, az SZDSZ is hitelt vett fel 2008-ban a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB). Állami kezességvállalással összesen 415 millió forintot. Noha az összes párt, köztük az MDF romjain létrejött JESZ is fizette hitelét, az SZDSZ szinte egyáltalán nem törlesztette a sajátját. A párt hitelét felmondták, az ingatlanok végrehajtás alatt állnak. Az állam nem érvényesíti kezességvállalását, kiderült ugyanis, hogy az alapvető ingatlanvásárlási szabályokat sem volt hajlandó betartani a liberális alakulat. A párt úgy vásárolt állami hitelből 26 ingatlant, hogy a 2008-as közvélemény-kutatások egyértelműen előre jelezték, hogy az SZDSZ nem jut be a parlamentbe. Így is történt, s mára gyakorlatilag megszűnt a legellentmondásosabb rendszerváltó magyar csapat, amely az államnak közvetlenül 628 millió forint tartozást hagyott maga után. Úgy tűnik, az MFB futhat az adófizetők pénze után, ami nem könnyű feladat, mert országszerte számos SZDSZ-ingatlanról kiderült, több végrehajtás is terheli. Így az MFB beállhat a sorba. Az élősködő liberális párt fűnek-fának tartozik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pedroamigo
2014. február 25. 16:15
Elég szánalmas érvelés ez a "még ha el is lehetne adni" Csabi...
oskar
2014. február 25. 15:57
Ha nem fedezik az ingatlanok a hitelt akkor csak a volt SZDSZ-nek kell kifizetni, nem pedig az adófizetőknek!!!! Ehhez szigorúan ragaszkodni kellene, mert precedens lesz!!!!
Nemzeti Mutyikos
2014. február 25. 15:56
horvath csaba laszlo bela antal jozsef! regeljel mar a fideszszakhazbol ganti banyava valtoztatott bekarol is!
elfelejtette
2014. február 25. 15:54
Az SZDSZ megtette kötelességét, a kádári nómenklatúra átmentését az új körülmények közé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!