Az LMP egy és igaz története

2014. február 14. 09:21

A könyv legérdekesebb hozadéka, hogy az LMP-n belüli törést a régi népi – urbánus ellentétre vezeti vissza.

2014. február 14. 09:21
Lang Ádám
Cink

Nem kellett egy Török Gábornak lennem, hogy levegyem, Schifferék és a PM közötti ellentétet jelen pillanatban az jelenti, hogy míg az LMP tartja magát az elveihez és mondjuk Gyurcsánnyal nem csinál közös listát, addig a PM szükség törvényt bont alapon az Orbán elleni összefogást látja a hiteles lépésnek a megváltozott jogállami környezetben és az egyfordulós szisztémában, úgy is, ha ezzel háttérbe szorítja és hosszú távon kockáztatja a párt identitását. Itt nekem újra nagyon hiányzott, hogy Schiffer mondjon valamit, mert megint csak az jött le, hogy a PM az Orbán leváltását kezeli prioritásként, míg Schiffer saját magát és az LMP-t.

A másik kérdés pedig, ha túl akarnak lépni a népi – urbánus ellentéteken, akkor az ország jövőjéről miért úgy fantáziálnak, hogy abban a népi/felcsúti Orbán nem lesz benne, mintha a Fidesz esetleges bukásával Orbán úgy tűnne majd el, mint a kámfor. Miközben ugye reálisan arra van esély, hogy talán nem lesz újra 2/3-os többésge a Fidesznek. Aztán azt is át lehetne gondolni, hogy mikor meddig az a trve, ha kötöm magam a hitvallásomhoz vagy akár egy-egy kategorikus kijelentésemhez? És hogy van-e olyan, hogy hiteles köpönyegforgatás.

És akkor: miért Schiffer nélkül készült a könyv?

»Az újságíró azzal beszél, aki szóba áll vele« – mondta az amúgy korábban a Fidesz szakadásának a történetét (Csak a narancs volt) is megíró Petőcz. Schiffer nem állt kötélnek, később pedig egy-egy ember a másik oldalból már csak belerondított volna a könyv letisztult ívébe, így örült is, hogy nem vállalták mások se. Majd így érvelt: »nem vagyok közszolgálat.« Hát, haver, akkor miért nem volt elég annyi, hogy a PM egy története? A másik meg, hogy azt se értem, hogy a PM-eseknek az miért megnyugtató, hogy az esemény Facebook-oldalán elhatárolódnak a könyv szerkesztésétől, megjelenési idejétől, hozzátéve, hogy ők kérték Petőczöt, hogy beszéljen Schifferrel és felelősséget csak az általuk elmondottakért vállalnak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2014. február 14. 17:23
Szerintem ők valamilyen "mérleg nyelve" szerű kispártot akartak létrehozni némi zöld szinezettel, olyat talán, mint az 5% körüli német liberálisok voltak. A helyzet azonban teljesen megváltozott, az MSZP meggyengült, a FIDESZ inkább erősödött és belépett egy izmos Jobbik...Ebben a szituban elég tanácstalanná váltak, ami végül a szakadáshoz vezetett.
tango47
2014. február 14. 15:46
Tessenek már nekem elmagyarázni, hogy a kkor a Schiffer az népi, vagy nemzeti?
kjkj945
2014. február 14. 13:13
Ó Pappy, ó dédpappay nagypappy blue, ó pappy blue Most bánat ül az arcomon, (Ó nagypappyy) mert elhagytam az otthonom.
Kiddush Hashem
2014. február 14. 13:03
Magyarországi ifjú liberális belvárosi zsidó "zelóták" pártja, testében egy kevés gojokból álló "fiziológiás szintű oldattal", már csak a külalak kedvéért. Ideje lenne végre a magyarországi zsidó diaszpórának egy pártot alapítani és nem 5-6-ban bohóckodni. Hiszen mindenki látja, akinek van szeme, hogy az összes egyet akar. A magyar politikai és közéleti területen létszámukhoz képest hatványozottan felülreprezentálódni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!