Moszkva nem Brüsszel

2014. február 19. 13:06

Budapest viszont Kijev helyzetében találhatja magát. Mert Putyin nem ingyen hitelez, és nem is olyan világos feltételekkel, mint az IMF.

2014. február 19. 13:06
Léderer András
hvg.hu

„Az ukrán helyzet egy rövid, csendesebb időszak után újra eszkalálódik. Ebben pedig hatalmas szerepe van annak, hogy a putyini Oroszországgal kötött megállapodások miatt Janukovicséknak immár nemcsak a külpolitikája, de a belpolitikája is szűk mezsgyén mozog: Putyint és rendszerét ugyanis nem lehet holmi ellenzéki tárgyalásokkal meg utcai demonstrációkkal eltántorítani attól, hogy behajtsák a kéréseiket. Janukovics tehát ha akarna sem tudna megállapodni azzal az ellenzékkel, melynek legfontosabb közös programpontja, hogy beintsen Putyinnak.

Mi köze ennek az egésznek Pakshoz? Hát csak annyi, hogy a NER egyre inkább lavírozza bele az országot egy Ukrajnához hasonló helyzetbe: életveszélyes önámítás az, hogy az IMF-fel ellentétben Moszkva nem kér semmit cserébe a pénzért. Dehogynem, az ország szuverenitását. Lehet fecserészni keleti szélről meg hanyatló Nyugatról és meg lehet próbálni csencselni diktatúrákkal, csakhogy ennek is ára van. Ellentétben mondjuk egy IMF-hitelkerettel, ahol világosak és nyilvánosak a feltételek mindkét fél számára, a Putyintól érkező trójai faló tele van meglepetéssel – ennek az eredményét láthatjuk Kijevben.

A NER hatalmasat téved, amikor azt hiszi, hogy Habony Árpik, Szijjártó Petyák meg Simicska Lalik vannak a szomszédban is: nem, fiúk, a putyini rendszerrel szemben ti kispályások vagytok. A baj csak az, hogy magatokkal cibáljátok az egész országot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wagner Hopkins
2014. február 19. 20:45
T. Matula! Tévedésben van az adatbasszisotok. Léderer Pál zsidó. Léderer Pál közszereplõ. (ilyen minõségemben világított át az átvilágító) Úgyhogy nyaljátok ki. LP Kedves Pál! Mindjárt javítjuk, de ugye jól emlékszünk, hogy amikor a csemetéd elfûrészelte a Regnum Marianum helyén álló fakeresztet, akkor nem pattogtál ennyire a származásoddal, te kommunista bunkó? Üdv, Matula http://matula.hu/index.php?section=article&rel=46&id=562
Wagner Hopkins
2014. február 19. 20:35
Léderer úr, mi van a kosárba? Kodelkánek keze, feje, lába!
mustarharmas
2014. február 19. 19:49
Naná, hogy ennek sose lesz vége. Az SZDSZ -nek van utánpótlása. Ilyen keresztfűrészelős fajta.
barom segédmunkás
2014. február 19. 18:37
Ez a a liberál-zsidó gyerek fűrészelte a Regnum Máriánum keresztjét???!!! Pokolra vele...!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!