Fukushima következményei az egész bolygót fenyegetik

2014. február 10. 15:56

Ehhez képest egy rezsicsökkentés, egy választás, vagy az erőműből kitalicskázott koszos milliárdok – egyszerűen nem tételek.

2014. február 10. 15:56
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„Ma este az ATV-n Gulyás Gergővel vitatkoztunk az atompaktum parlamenti szentesítéséről. A riporter közbevetette Fukushimát, mire Gergő a technokraták gőgjével seperte le a hivatkozást, mondván: egészen mások Japán és Magyarország földrajzi adottságai, magyarul nálunk nem lesz szökőár és hatalmas földrengés. Nagyszerű.

Csakhogy nem pusztán a földrajzi adottságok különbözőek: évtizedek óta csodájára járunk a japánok technológiai tudásának. S még ezzel a fergeteges tudományos-technikai fölénnyel sem képesek elhárítani az emberiség történetének eddigi legsúlyosabb nukleáris katasztrófáját: http://www.mnnsz.hu/fukusima-28-bizonyitek-arra-hogy-a-fukusimai-radioaktiv-kihullasok-fallout-az-usa-nyugati-partjait-veszelyeztetik/

A következmények ma már az egész bolygót fenyegetik. S szerintem ez a lényeg. Ehhez képest egy rezsicsökkentés, egy választás, vagy az erőműből kitalicskázott koszos milliárdok – egyszerűen nem tételek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lutra
2014. február 10. 18:50
4 blokk jó, 6 blokk rossz! Teljesen logikus!
Berecskereki
2014. február 10. 18:40
Jut eszembe! Az alapítványuk neve is "kölcsönvett". Ökopolisz Alapítvány http://www.okopolisz.eu/ ÖKOPolisz Klaszter Kft http://okopoliszklaszter.hu/ Tudtommal az utóbbi védett név.
balbako_
2014. február 10. 18:39
Hozzáteszem Fukushima éppen a technika diadala. Nem tervezett, mert tervezhetetlen külső behatás ellenére az erőmű leállt, nem indultak be ellenőrizhetetlen folyamatok. Ezt is méltányolni kéne ám!
PGuszti
2014. február 10. 18:32
Jó, ha mindenki tudja, hogy Németországban minden kilowattóra árára 6 eurocentes (18 Ft) felárat számítanak fel, és ezzel támogatják a szél- és napenergia alapú áramfejlesztést. Nagy kár, hogy a föld klímájáért (jogosan) aggódó zöldek képtelenek felfogni, hogy a klímavédelem ugyan nem egyetlen, nélkülözhetetlen reális eszköze a villamos energiatermelés területén az atomenergia. Néhány hegyvidéki országban reális lehet a víz- nap- és szélenergia kombinációja, de a legtöbb országban csak az atomenergia segítségével képzelhető el a széndioxid kibocsátás csökkentése. Egyébként Németországban már az új energiapolitika folytán nem csökken, hanem növekszik a széndioxid kibocsátás. Miután kevés az esély arra, hogy a modern társadalmak hajlandóak lennének drasztikus módon csökkenteni az energiafelhasználásukat (lemondani a mobilitásról, a tágas, jól fűtött hűtött lakásokról, nyaralásokról, repülésről, húsevésről, egyéb nem létfontosságú fogyasztásról, stb.) ezért a feladat elsősorban az, hogyan lehet csökkenteni a valóban óriási katasztrófákat okozó, CO2 kibocsátás által felgyorsított klímamelegedést. És ez az atomenergia nélkül nem sikerülhet. És sokkal inkább vállalható az esetleges, nagyon kicsi kockázat, amely gondos tervezéssel és kivitelezéssel nagyon alacsony szinten tartható, mint a biztos katasztrófát okozó fosszilis energiafelhasználás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!