Jelöltállítás: sportszerűtlen nehezítés

2014. február 16. 09:51

Kéremszépen, honnan a magasságos lópélóból tudhatja meg az alapból nem érdeklődő polgár, hogy hogyan kell jelölni?

2014. február 16. 09:51
Timár Gábor
A KARD

„A héten megkapta a család a választási tájékoztatókat. Egy lap, mindkét oldalán infókkal. Mikor lesz a szavazás, hová kell menni, a szavazóhelyiség nem akadálymentesített, milyen személyazonosítókat használhatok. Ebben eddig sok új nincs, de persze nyilvánvaló, hogy ezt mind meg kell mondani, első szavazók, feledékenység, stb.: jogos: állampolgári jogom ezekről minden alkalommal tájékoztatást kapni, köszönet érte. Átjelentkezés, külföldi voksolás, engem ugyan nem érint (mást igen, jól meg is vezették őket), de rendben. Nemzetiségi szavazás: vagy nemzetiségi lista vagy pártlista, ez új, itt is a tájékoztatás. Mozgóurna, vakoknak Braille-írás, akadálymentesített szavazóhelyiség. Letilthatom adataim kiadását a jelölő szervezeteknek, itt intéznek ügyet.

És vége, és ennyi. Kéremszépen, honnan a magasságos lópélóból tudhatja meg az alapból nem érdeklődő polgár, hogy hogyan kell jelölni? Aki húsz éve a kopicetlire van szocializálva, az először talán csak keresgéli, majd legyint, esetleg alá is ír a kopogtatóknak, de a másodiknak, harmadiknak érkező aktivista hány polgártársnak kell elmagyarázza két percben, hogy most már több jelöltet is támogathat? És milyen hatékonysággal? Miért nincs ez a hivatalos tájékoztatón? Csak nem azért, hogy ne jelölgessenek itt annyit, szépen szavazzanak a fideszmszp-re oszt jónapot?

Persze lehet, hogy a közmédia ettől hangos, úgy 15 éve, amikor utoljára rendszeres követőjük voltam, még az volt ilyenkor, pedig a rendszer akkor nem is nagyon változott. Elnézést az olvasóktól, én 10 percnyi dózisnál többet sem a királyi rádióból sem a köz- és fő kereskedelmi tévékből nem bírok. Párom mindenesetre arról számolt be, hogy a rezsicsökkentésen kívül más üzenet nem jutott el hozzá a napokban a rádión keresztül. Ha valaki mást tapasztal, kérem, kommentben jelezze.”

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
timargabor
2014. február 16. 19:07
A tisztelt hozzászólóktól arra vonatkozóan nem igazán hallottam érveket, hogy a jelöltállítási folyamatot miért hallgatja el a hivatalos tájékoztatás és mai tapasztalataim alapján a közmédia is. Igen, értem én a kommentelők álmát, hogy választani csak azok menjenek, akik tudják is, hogy mit csinálnak. Csak azt nem értem, hogy ha a nemzetiségi listákról tudnak fél oldalt írni meg percekig beszélni a rádióban, akkor erről miért nem? Eddig a jelölés (talán egy önkormányzati választást leszámítva) teljesen máshogy ment. A dolog elvileg mindenkit érint. Mi is ez az elemi lesajnálás itt anélkül, hogy erre a kérdésre válasz érkezne?
bsandor
2014. február 16. 13:46
tévedsz,a Hazát nekem az anyanyelvem jelenti és Budapest,Szeged,Kecskemét a Balaton ,Esztergom a Bazilika...te elsem tudod képzelni,Radnóti is,Szabó Lőrincz,Babits Mihály stb.
Negyven Rabló
2014. február 16. 13:42
Az összes kispárt azzal jön, hogy az ő támogatói gondolkozó, közéleti kérdésekben jártas állampolgárok, ellentétben a fideszbirkákkal meg egybites nyuggerekkel. Nekik gondolom nem kell külön elmagyarázni a jelölés szabályait, ugye?
Alarik
2014. február 16. 12:16
Ez vagy aljas, vagy nem százas. Talán mindkettő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!