Keleti széljárás

2014. március 06. 12:30

Végére maradtak a muszkák, akiket Orbán már 1989-ben hazaküldött és ők szófogadóan haza is mentek. Most a magyar kormányfő canossát járt a Kremlben, rongyos 5 milliárd euróért.

2014. március 06. 12:30
Bihari Tamás
Népszava

A kínaiak bőkezűbbek voltak: az állami bank 1 milliárd dolláros hitelt nyújtott - a Magyarországon vegyi gyárat működtető kínai vállalatnak. Igaz, egy másik milliárdot is meglebegtetett, amiből kínai cégek vasútat bépítenek majd egyszer, valahol, valamerre.

Végére maradtak a muszkák, akiket Orbán már 1989-ben hazaküldött és ők szófogadóan haza is mentek. Most a magyar kormányfő canossát járt a Kremlben, rongyos 5 milliárd euróért.

Csakhogy az orosz medve nem felejt. Nyilván Putyinék nagyon is jól emlékeztek arra, hogyan hazaárulózta az ellenzékből Orbán a szocialistákat a Déli-áramlat, vagy akár a legkisebb, Moszkvának tett gesztus miatt. Orbán persze ravasz ember, de Putyin még nála is ravaszabb. Nem dobta ki a kölcsönért kuncsorgó magyar miniszterelnököt, hanem megduplázta a "tétet", azzal a jelentéktelen kikötéssel, hogy ha már úgyis van ez a kis hitel, hát vegyen belőle két atomreaktor blokkot is. A 10 milliárd eurós kölcsönből pedig, amit még az unokáink is fizetni fognak, többnyire természetesen orosz cégek részesülnek, és feltehetően Orbán néhány egykori kollégista társa.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2014. március 06. 18:09
A szerző nem csak tájékozatlan, de rosszindulatú is.
gary_cooper
2014. március 06. 17:47
Tudtommal nem ezeket az oroszokat küldtük haza 24 évvel ezelőtt. Hanem a szovjeteket. Azon kívül, most nem azért jönnek az oroszok, hogy megszállják hazánkat, hanem dolgozni. Azt is szerződés alapján. Mi az anyjuk keservéről hadoválnak ezek már megint?
kjkj945
2014. március 06. 16:37
""bántják Orbán Viktort a szelek."" Bántják a szelek? Ha hajlamos a puffadásra, fogyasszon kevesebb cukrot, szénsavas italokat, azaz olyan ételeket, amelyek kedveznek a belekben az erjedési folyamatoknak. A szelek ellen a köményes, édesköményes és a mentatea a legjobb háziszerek.
briganti
2014. március 06. 16:34
Hát aki ezt a népszavás fost bekajálja, annak egészségére
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!