Magyarország, olcsón

2014. március 29. 08:38

Nincs a világon még egy kormány, amelyik a bérek és a jogi védelem elégtelenségét ne szégyenkezve, piruló arccal, hanem éppen hogy dicsekedve adná elő.

2014. március 29. 08:38
Lendvai Ildikó
Népszava

„Az árleszállításnak, a szezonvégi kiárusításoknak örülni szoktunk. Mint a legtöbb nő, én a turkálókban is szeretek kincsvadászatot tartani az olcsó cuccok között, kikapva egy-egy szebb darabot. De arra nem számítottam, hogy a kormányzati szezon végén a miniszterelnök az országot árusítja ki és a magyar munkaerő árát szállítja le. Pedig szaud-arábiai útján a II. Magyar-Arab Gazdasági Fórumon éppen ezt tette. Azzal kínálgatta a saját portékájának tekintett magyar munkaerőt, hogy ez hihetetlenül alacsony áron kapható, és a befektetők feje sem kell, hogy túlságosan fájjon alkalmazottaik jogai miatt. Mintha a tíz millió magyart, közülük legalábbis a munkaképeseket, bedobta volna egy nagy turkálóba: tessék, tessék! Alkalmi vétel! Remek áru, és nevetségesen olcsó!

De idézzük a kormányportált: »A kormányfő a mintegy 250 résztvevő előtt Magyarország előnyei közé sorolta földrajzi elhelyezkedését, fejlett logisztikai hálózatát, a jól kiépített autópályákat, a minőségéhez képest meglepően olcsó munkaerőt...  Valamint azt is, hogy a munka törvénykönyve rendkívül rugalmas, csakúgy, mint a szakképzés.« Ha jól meggondolom, ebből egyetlen dolog a jelenlegi kormány érdeme: a munkavállalók jogfosztása. Ezt jelentik »a meglepően olcsó munkaerő«, a munkaadóknak egyoldalúan kedvező jogszabályok, a »rugalmas«, értsd: szétvert szakképzés. Földrajzi elhelyezkedésünk a honfoglalóknak köszönhető, az autópályák pedig az előző kormányok idején épültek Orbánék állandó kritikai össztüzében. Nincs a világon még egy kormány, amelyik a bérek és a jogi védelem elégtelenségét ne szégyenkezve, piruló arccal, hanem éppen hogy dicsekedve adná elő. Méghozzá az emberi erőforrásokért felelős miniszter kíséretében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustármag
2014. március 30. 11:27
Ildikó, a párt mindenkori egyik vezéralakja! Simon újabb bankszámlája: esetenként az egymillió eurót is elérő készpénzes be- és kifizetéseket... Erről beszélhetett Feri? Ildikó, hova ment a lé?
I.Preskin
2014. március 30. 09:35
Csűűcsöri? Kootkoda? Csunájból lesz a csoda ?
DrPepper
2014. március 30. 07:20
Ez egy teljesen túllihegett történet. A munkaerő ugyanúgy piaci termék mint bármi más. Mindenkinek megvan a maga ára. Ha valakinek megéri "olcsón" dolgozni, az nyilván azért teszi mert nem tud drágábban, ebben az esetben pedig örül egy adott árszínvonalú munkának.
balbako_
2014. március 30. 07:01
Hivatkozott volna a Magyar-Hiller rokkantakra? Arra a 40%-ra a munkanélküliek közül akik analfabéták? Mert ezt ti tettétek azzá ám! És ezek cenzor, a XXI.századi munkaerőpiacon egy kalap szart sem érnek. Ami a szakszervezeteket illeti ott folytak ki az MSZP frakció székeiből, a hájban fuldokolva és minden, de minden munkásnyúzó intézkedést amit hoztatok azonnal és fenntartás nélkül aláírtak, persze nem ingyen. Sokszor kellett Zuschlag által emlegetett trezort nyitogatni az akkori Köztársaság téri pártházban, hogy nyithassanak az elvtársak sok százmilliós bankbetéteket Bécsben munkásárulásuk vérdíjaként. Bármennyire cipőtalpból van a pofátok bőre ezt ne feledjétek soha!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!