Háromszor próbálta Orbán, nem ment

2014. március 13. 20:44

Orbán fél a vitáktól, és mint minden vele azonos típusú vezető, úgy szereti a dolgokat, hogy ő megmondja, hogyan legyenek, s vita nincs.

2014. március 13. 20:44
narancsblog
Magyar Narancs

Orbán fél a vitáktól, és mint minden vele azonos típusú vezető, úgy szereti a dolgokat, hogy ő megmondja, hogyan legyenek, s vita nincs. Van az ilyen vezetőre egy jó szó, azon túl is, hogy gyáva alak.

De mint annyiszor, most is többről van szó ennél. Az igazi magyarázat természetesen az, hogy ezzel a négy évvel, amit Orbán Viktor (dehogy a kormánya, ő) produkált, egyszerűen nem lehet kiállni vitatkozni. Ez a négy év éppenséggel a vitathatatlan hatalom megszerzéséről és megtartásáról szólt. Egy olyan ország fel- vagy inkább leépítéséről, ahol nincsenek nyilvános viták, ahol a kis vezető megmondja, oszt jónapot. Mivel más nagyon nem történt e négy év alatt, a 315 forintos euróról ugyan miért lenne érdemes vitatkozni? A kormány működéséről miért kellene, nem is volt kormány, kormányzás meg pláne. És így tovább, át az egész kudarchalmazon.

Nem lesz vita, vidéki kultúrházak lesznek, kézcsókot nyomó szerencsétlen rajongókkal, mert azok nem pofáznak vissza.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2014. március 14. 13:12
Horn tapasztaltabb volt Orbán Viktornál, ez nem kérdéses. Gyurcsány viszont gátlástalanul hazudott (akkor is). Most nincs kivel vitázni.
császár
2014. március 14. 09:55
Azért nem áll ki, mert nem kell neki. Egyébként az a hangnem ahogyan a lehetséges vitapartnerek róla beszélnek annyira alpári, hogy már nem is párbajképesek.
Forsz
2014. március 14. 08:46
Milyen vitát hiányoltok!? Csak vissza kell pörgetni ezt a százvalahány hozzászólást és teljesen nyilvánvaló, hogy semmi szükség arra a verbális politikai pofozkodásra, amit egyesek vitának tüntetnek fel. Van itt egy hozzászóló - Hihhaa 01:32 - aki nagyjából jól látja ennek a lényegét. Láttam tegnap a Hír TV-n a Csörte c. vitaműsort. Az tökéletesen illusztrálta, hogy mit is jelent manapság nálunk ez a fogalom, hogy politikai vita. A baloldalt a Szakonyi Péter, meg egy másik fószer képviselte, akit név szerint nem ismerek, de kb. a Magyar Narancs szintjén van elakadva. A Szakonyi, aki alkatilag nem sorolható a szangvinikus kategóriába, vöröslő fejjel és a nyakán kidagadó erekkel üvöltözött és képtelen volt kivárni a másik fél mondandóját, folyamatosan közbevágott. És megdöbbentő volt tapasztalni, hogy ezt az embert is, akiről eddig jobb véleményem volt, mennyire megviselték az utóbbi események, mennyire sablonossá, mennyire színvonaltalanná, mennyire intoleránssá és minősíthetetlenül demagóggá vált. Talán elfogult vagyok, de a G.Fodor Gábor a Századvégtől egy nagyságrenddel múlta felül mind szakmailag, mind vitaetikailag a balosokat. Nálunk erre a szintre süllyesztette a politikai baloldal a vitát. Hülye lenne Orbán ennek mentén, a mértéket-, hitelt-, reményt- és éppen ez miatt modort is vesztett baloldallal komolyra szánt vitába beszállni. Kiábrándító lenne - mármint a vita kimenetele. Nincs szükség a politikai szféra további rongálására. A baloldal úgy sem képes már másra. Mellesleg, soha sem adtam hitelt ennek az Amerikát majmoló, színpadiaskodásnak, ami nem más a szememben, mint egy komolykodó, egymás mellett elbeszélő krakélerkedés, amiből a hallgató nem a várható politikáról, csupán a vitázó gátlástalanságáról kaphat képet; arról, hogy hol az a szint, amit az illető még megengedhetőnek vél a másik fél nyilvános alázásában.
ptrfarkas43
2014. március 14. 07:21
A 2006-os vitát látszólag Gyurcsány megnyerte hazudozással, ezért volt 2006-ősze, ennek következtében pedig 2010-ben fidesz 2/3. Aki nem tudja honnan jön azt se tudja hova megy, így van ezzel ez a cikk is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!