Fideszes elosztás

2014. március 07. 17:59

Valójában a helyzet az, hogy nálunk a Miniszterelnök Úr veszi el jogszabállyal azt, amiről úgy gondolja, másnál jobb helye volna. És a zsákmánnyal legelteti a saját nyáját.

2014. március 07. 17:59
Várkonyi Iván
NOL

„Lassan kezdünk rájönni, mit is jelent valójában a nemzeti együttműködés rendszere, miről szól a rendszerváltás leváltása, Orbán országa. Azt nem lehet mondani, hogy az alkotmányozó hatalom ne élt volna a lehetőséggel. Valóban óriási rendszereket alakítottak át, a tankönyvek elosztásától és – most már – kiadásától kezdve az étkezési jegyek elosztásán, a mobilfizetésen és a takarékszövetekezeteken keresztül a trafikokig. A magánpénztári vagyonok lenyúlásáról már nem is beszélünk.

Noha úgy tűnt, a cél minden esetben egy újabb olyan szervezet, vállalat, hivatal, esetleg gittegylet létrehozása, amelynek nevében ott a nemzeti, élén pedig egy fideszes tetszeleg, valójában azért ennél többről is szó volt. Pontosítsunk: szó mindenről esett, a hatékonyság növelésétől a megtakarításon át a kiskorúak védelméig, de aztán valahogy mindig kiderült, hogy ez a szép új világ valahogy nem úgy működik, mint korábban vártuk volna. Például »néhány iskolában« nincs tankönyv, sorra nyílnak a dohányboltok az iskolák mellett, és mégiscsak szereznek cigit a fiatalok, tőzsdézni meg a kormány se tud, hiszen csak elbukta a Mol-részvényen azt az összeget, amelyet az elmúlt négy évben összesen a gyesre fordított.

Valójában a helyzet az, hogy nálunk a Miniszterelnök Úr veszi el jogszabállyal azt, amiről úgy gondolja, másnál jobb helye volna. És a zsákmánnyal legelteti a saját nyáját.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2014. március 09. 00:20
Az ex miniszteredre gondoltál ugye? Épp ezt mondta Zuschlág is.
Peter8811
2014. március 08. 07:20
Remélem nem a Várkonyi Zoltán hülye gyereke vagy.
Peter8811
2014. március 08. 07:16
A Teller leveletek is egy zsákmány volt, sötétke.
states
2014. március 08. 06:50
A Simon- és Zuschlag-ügy árnyékában mostantól ezeknek minden orbánozása, fideszezése annyira röhejes és szánalmas erőlködés, annyira kontraproduktív, hogy reagálni sem érdemes rá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!