Csak pápa van

2014. április 28. 07:32

A médiapápa népszerűsége csak addig tart, amíg jó üzletet lát benne a sajtó, s akkor válik náci-pedofil szörnyeteggé, amikor az hoz sok pénzt. De ezek egyike sem a valóság. Nincs médiapápa. Csak pápa van.

2014. április 28. 07:32
Sitkei Levente
MNO

„Ferenc pápa egy elemzés szerint azért döntött a liberális XXIII. János és a konzervatív II. János Pál pápa kitüntetéséről, hogy kibékítse a két irányzat híveit. Pedig ez nem politikai párt, és János pápa liberalizmusa nagyon távol esik Daniel Cohn-Bendit világnézetétől, ahogy Karol Wojtyla sem helyezhető el egy politikai koordináta-rendszerben. Nem lehet lerángatni a földre őket, a híveket sem. Az egymillió hívő nem vár el semmit, nem külsődleges, hanem lelki élményt nyújt nekik a szentmise.

Aki hisz, az ezt megérti. Aki nem, annak nem lehet megmagyarázni. Nem lesz jobb a világ azzal, hogy a két pápa megkapta megtisztelő előnevét, de reményt adnak azoknak, akik útjukat keresik idelenn. Erkölcsi fáklyák, iránymutatók, példaképek. Ma és holnap az egész sajtó az egyházat fogja dicsérni, a népszerű Ferenc pápát, mivel félreértik a szentségeket, a vallás útmutatásait, és a pápát hiszik a főszereplőnek Krisztus helyett. Ha majd XII. Piusz pápa is a szentek közé jut, akkor Eugenio Pacellirõl mint »ellentmondásos« személyiségről írnak, és arról is, hogy XVI. Benedek pápa ifjúkorában a Hitlerjugend tagja volt. A médiapápa népszerűsége csak addig tart, amíg jó üzletet lát benne a sajtó, s akkor válik náci-pedofil szörnyeteggé, amikor az hoz sok pénzt. De ezek egyike sem a valóság.

Nincs médiapápa. Csak pápa van.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kardosdoktor
2014. október 14. 13:03
János... Pál... János Pál... János Pál... Ferenc Folyamatok, bölcsesség, fontolva haladás, nagyívű reformok. A vatikáni zsinat betetőzött II. János Pállal. Most pedig a szilárd alapokon való korszerű építkezés zajlik egy kiváló építésvezetővel, aki nemcsak széppé, de mindenki számára befogadhatóvá teszi azt az egyházat, melyet Krisztus alapított. Nagy idők.
Sulammit
2014. július 16. 12:50
"Voltaire... Istenhitét megtartva kijelentette: 'Taposd el a gyalázatost'" - Remélem ismered a folytatást is - halála előtt papot hívott, gyónt és áldozott, mert ilyen szennyekkel még sem akart az Úr színe elé kerülni. És a közvetítő mégis csak az egyház és annak papjai, ahogy Jézus meghagyta.
acido domingo
2014. május 12. 12:54
'"Legfeljebb az egyik 'funkciója'" a vallásnak a közösség szabályzása - írja. Tudom, Ön másra gondol, de én azt hiszem, hogy ennek ellenére mégis ez a legfontosabb.' Ez is fontos, hiszen a létünknek van közösségi vetülete. De a legvégén úgyis mindenki egyedül marad. Különben az egész olyan, mintha valaki az eső vagy a szél 'funkcióiról' beszélne. 'Hát azt, hogy a büntetés nem lehet végzetes/végleges. ' Minden bűnre van bocsánat. Ennek azonban az a feltétele, hogy a vétkes belássa egyáltalán, hogy ő vétkes. Aki ezt nem teszi meg, az magát bünteti. ' Dehogynem. Pláne a régebbi időkben, amikor még a világi és egyházi hatalom összenőtt.' Itt most megint kis slamposságot érzek. Egy dolog az, hogy a kereszténység mit tanít bűnről, bűnbocsánatról, és egy másik az, hogy az egyház egy időben ellátott közhatalmi funkciókat.
Zokni
2014. május 12. 05:07
"Egy temetés nekünk soha nem kedélyes, legfeljebb nem vigasz nélküli. A kettő nem ugyanaz!" - írja. Rendben, de azért azt komolyan állíthatom, hogy igenis kevésbé tragikus élmény egy hívő temetés. És ennek pontosan az a vigasz az oka, hogy talán MÉGSEM halt meg a néhai... ÉN erre konkrét példákat szoktam látni. De már nem igazán csodálkozom rajta. De például a halotti tort kamasz koromban elképesztő tahóságnak tartottam. Magam részéről AKKOR nem tudtam volna férfias fegyelemmel és tárgyszerűséggel, nyugodtan eldiskurálni, anekdotázni az elhunyt ügyes-bajos dolgairól, ahogy ezt egy pár alkalommal láttam. Azóta sajnos megszoktam…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!