Az orosz kapcsolat

2014. április 23. 15:40

Európa érdeke egy erős Oroszország, és Oroszország érdeke egy erős és önálló Európa.

2014. április 23. 15:40
Vona Gábor
Facebook

Mint az Országgyűlés orosz-magyar interparlamentáris csoportjának elnöke tegnap részt vettem a Pakson rendezett konferencián, amely az EU és Oroszország közötti energetikai kérdésekről folyt. A tárgyaláson a magyar fél mellett jelen voltak a Rosatom vezető munkatársai, több energetikai szakember, valamint kilenc orosz képviselő a Duma részéről, köztük Ivan Gracsov, az orosz energetikai bizottság elnöke és Anatolij Karpov, korábbi világbajnok sakkozó is.

A konferencián Oroszország és az EU közötti konfliktusról beszéltem, ahol kifejeztem, hogy Európa érdeke egy erős Oroszország, és Oroszország érdeke egy erős és önálló Európa. Ehhez jelenleg az erős Oroszország adott, de az önálló és erős Európa nem. Európának a saját lábára kell állnia, saját Oroszország-politikát kell kialakítania, és nem az Egyesült Államok által képviselt érdekeket kell kiszolgálnia. A most Ukrajnában zajló fegyveres konfliktusnak ugyanis a valódi oka ebben a problémában keresendő. Elmondtam azt is, hogy a mi leendő EP-képviselőink egy olyan Európát akarnak, amely a Nemzetek Európája, és amely képes az önálló véleményre és a saját érdekeinek a felismerésére és megvalósítására.

Hozzáteszem, hogy ez Magyarország viszonylatában is igaz. Új alapokra kell helyezni az orosz kapcsolatot, amit én évek óta mondok, és úgy tűnik, egyre többen meg is értik.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BBotond
2014. május 29. 09:42
KágéBéla...
rimimandiner
2014. április 24. 12:18
Vona elvtárs fordítva ül a lovon, mint mindig! Mit is köszönhetünk az oroszoknak? 1849.aug.13. Világosi fegyverletétel... Kun Béla komcsi meggyőződéséhez sem volt semmi közük sem.... 1945-89 közötti időszak.....
BőröndÖdön
2014. április 24. 11:20
Idióta náci!
ciprióta
2014. április 24. 11:08
a lehető legjobb a mostani időpont a putleri picsa és agressziv segg csontig gondozására kedves neonáci barátunk...DDDDD Most putyler is azt állitja ,hogy az un. konzervativ, nemzeti értékek mentik meg oroszföldet. A valóságban már semmi nem segit rajtuk, a csőd igen közeli. Ezért aztán javaslom,hogy óvatosan kezeljétek a nyelvcsapásokat nehogy kiderüljön ,hogy már nincs mit és kinek kinyalni....LOL
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!